naar inhoud

Neem het Heuvelplein mee in handen!

Heb jij ook het gevoel dat het Heuvelplein een opfrisbeurt nodig heeft? Dat het nog meer een plek kan worden voor ontmoeting? Dat er wat meer leven in de brouwerij mag komen? Doe dan mee met het project Veerkrachtige Dorpen, waarbij we toewerken naar een gezamenlijk voorstel voor het Heuvelplein.

Dit project vloeit voort uit de vaststelling dat dorpen in Vlaanderen de laatste jaren continu aan het veranderen zijn. Er komen nieuwe mensen wonen, bijvoorbeeld. Of mensen werken, winkelen en besteden hun vrije tijd vaak elders. Dat heeft zijn impact op die dorpen. Dat zien we ook bij ons in Essen. Zo zijn er best wat winkels verdwenen, is het verkeer in het centrum drukker geworden, en kennen we elkaar ook niet allemaal meer. Deze veranderingen hoeven we niet te ondergaan, we kunnen als dorp de veerkracht tonen om die verandering mee de richting te geven die wij willen.

Kom naar een van de sessies

Door bijvoorbeeld van het Heuvelplein stapje voor stapje een echt centrum voor de gemeente te maken.Op 13 november was er het startmoment van Veerkrachtig Essen in GC De Pastorij. Niet getreurd als je e niet bij kon zijn. Je bent welkom op de vervolgsessies waar je nog altijd kan helpen om het plein een betere invulling te geven: 

  • Sessie 1: 4 december, 19.30 uur
  • Sessie 2: 15 januari, 19.30 uur
  • Sessie 3: 5 februari, 19.30 uur
  • Sessie 4: LET OP, gewijzigde datum en locatie - 19 maart 2019 - 19.30 uur - raadzaal gemeentehuis,
  • Slotmoment: 31 mei

Wat is volgens jou het ‘hart’ van Essen?

Op de website www.veerkrachtigedorpen.be vind je meer informatie over dit project. Je krijgt er ook de vraag wat volgens jou het ‘hart’ van Essen is. Je kan stemmen op verschillende locaties. Vervolgens kan je ook ideeën geven om het Heuvelplein of ons dorp beter te maken.

Het project “Veerkrachtige dorpen” wordt mee gefinancierd door Platteland Plus en is een samenwerking tussen Provincie Antwerpen, Gemeente Essen, RURANT vzw en het Innovatiesteunpunt.

04 oktober ’18 (do)
Nieuwsoverzicht
veerkrachtige dorpen

Communicatie & Onthaal

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 30
e-mail
info@essen.be