naar inhoud

Opvolging of overname van uw zaak - Gids voor handelaars

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen brengt een gids uit voor handelaars om de opvolging of overname van hun zaak vlot te laten verlopen.

Een geslaagde bedrijfsoverdracht vraagt een grondige voorbereiding. Processen zoals het bedrijf klaarmaken voor overname of het op zoek gaan naar een geschikte overnemer vergen de nodige tijd. Een paar jaar voor de effectieve overnamedatum starten met de voorbereiding is geen overbodige luxe.

De detailhandel, als sector, is bovendien het afgelopen decennium sterk geëvolueerd. De verschuiving van winkelen in de kern naar schoppen in baanwinkels langs steenwegen is wellicht de meest zichtbare trend. ook verkoop via internet groeit jaar na jaar. Door de toenemende leegstandscijfers die het gevolg zijn, is het overlaten van een detailhandelszaak niet meer vanzelfsprekend.

Daarom is het voor iedere eigenaar belangrijk om tijdig na te denken over de toekomst van zijn zaak. Via een goede voorbereiding wordt een overname veel realistischer. In de brochure die je onderaan dit artikel kan downloaden, vindt je alvast de nodige handvaten om aan de slag te gaan.

04 oktober ’18 (do)
Nieuwsoverzicht
gids handelaars

Contact

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 36
e-mail
ondernemen@essen.be