naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Boombruggen voor eekhoorns in Essen

Op dinsdag 9 oktober worden op verschillende plekken in Essen boombruggen opgehangen. Dat zijn dikke touwen die ervoor zorgen dat soorten die in bomen leven, veilig de oversteek kunnen maken naar een ander gebied.

Er komen drie boombruggen aan de Kalmthoutsesteenweg, twee in het Statiebos (later in 2018) aan de Stationsstraat en drie in de Horendonkese bossen (zie kaart als download). Het is mogelijk dat er eventjes lichte verkeershinder is tijdens het ophangen van de boombruggen.

Wat is een boombrug?

Een boombrug is een eenvoudige constructie die een oversteek biedt voor soorten die in bomen leven, voornamelijk eekhoorns. Momenteel zijn er in Vlaanderen twee types boombruggen: een speciaal ontworpen constructie bovenop een portiek voor wegsignalisatie of via dikke touwen tussen de kruinen van de bomen.   

Het belangrijkste voor de goede werking van een boombrug is dat het voldoende hoog boven het verkeer staat en dat het zeer goed aansluit op de kruinen van de bomen. Hoe breder de weg en dus hoe verder de boomkruinen van elkaar staan, hoe minder goed de boombrug zal werken.


Het plaatsen van de boombruggen is een initiatief van Regionaal Landschap De Voorkempen vzw. Meer info via https://www.rldevoorkempen.be/node/637  

02 oktober ’18 (di)

Downloads

Nieuwsoverzicht
eekhoorn

Milieu

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 42
e-mail
milieu@essen.be