naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Herinrichting Over d'Aa: asfalteringswerken op 4 en 5 oktober

Door vertragingen bij de aannemer, zal op donderdag 4 oktober het stuk tussen het kruispunt van de Postbaan tot aan Sany Logistics worden geasfalteerd. Op vrijdag 5 oktober is het de beurt aan het stuk tussen Sany Logistics en de Ring. Eerder was er spraken dat dit andersom zou gebeuren.

Asfalteringswerken op 4 en 5 oktober

Vanaf de Ring tot aan het kruispunt met de Postbaan is Over d'Aa zo goed als klaar. Er staan nog enkele werken op het programma.

De asfalteringswerken staan nu gepland op 4 en 5 oktober. De straat krijgt een toplaag waardoor de weg een tweetal dagen niet toegankelijk zal zijn. Op donderdag 4 oktober start de aannemer met asfalteren vanaf het kruispunt van de Postbaan tot aan Sany Logistics. Die dag is er geen autoverkeer mogelijk op dit deel van Over d'Aa. We vragen bewoners hun voertuig daags ervoor al te verplaatsen. Het voetpad blijft wel open voor het plaatselijk verkeer.

Op vrijdag 5 oktober is het gedeelte vanaf Sany Logistics tot aan de Ring aan de beurt, waardoor enkel op vrijdag dit stuk niet berijdbaar is. Je kan dan wel al opnieuw over de verse toplaag tussen de Postbaan en Sany Logistics rijden.

De bewoners worden sowieso door de aannemer op de hoogte gebracht met een briefje in de bus.

De afvalophaling gaat door zoals gepland. Je kan de afvalcontainer buiten plaatsen. De aannemer haalt de containers op en zet ze op een verzamelplaats. Na de ophaling wordt je container terug voor je deur gezet.

Laatste loodjes in oktober

De aannemer zal tijdens de maand oktober de laatste werken uitvoeren zoals het planten van bomen, de laatste klinkers leggen, kleine herstellingen uitvoeren aan opritten enzovoort. Bij sommige huizen is er een groter hoogteverschil tussen de voerdeur of keldergat en de weg dan vroeger. De oude Over d’Aa lag er hobbelig bij en kende heel wat hoogteverschillen. De nieuwe baan ligt nu zo egaal mogelijk om het comfort voor voetgangers en fietsers te verhogen. Als gevolg is er bij sommige huizen een groter hoogteverschil tussen voordeur/oprit en de baan. De gemeente zal huis per huis bekijken en hier een oplossing voor voorzien. Bewoners van Over d’Aa die met deze problematiek te maken hebben, nemen best contact op via overdaa@essen.be of bellen naar het gemeentehuis via 03 670 01 48.

Geen omleiding meer

In oktober stelt de gemeente Over d'Aa open voor al het verkeer in beide richtingen. Het verkeer zal over het kruispunt met de Postbaan kunnen rijden. De omleidingswegen zijn het afgelopen jaar intens gebruikt. Waar nodig zal de gemeente deze straten herstellen.

Start Fase 2 in november of december

In november of december gaan de voorbereidingswerken van de nutsmaatschappijen van start. Pidpa en Infrax zullen het net volledig vernieuwen. Er komen nieuwe verlichtingspalen en sommige palen worden verplaatst zodat er ruimte is voor het nieuwe voet- en fietspad.

De voorbereidende werken nemen een vijftal maanden in beslag. Ondertussen dient de gemeente een bouwaanvraag in, wordt een openbaar onderzoek bekendgemaakt, moet de gemeente het bestek goedkeuren en een aannemer aanstellen. De grote werken, zoals het aanleggen van nieuwe riolering, de huisaansluitingen en het vernieuwen van het wegdek gaan van start na de voorbereidende werken. Dit is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden.

Bewonersvergadering

De gemeente wil ook voor Fase 2 een bewonersvergadering houden. Zodra de aannemer bekend is, worden de buurtbewoners uitgenodigd voor deze vergadering.

  

 

13 september ’18 (do)
Nieuwsoverzicht
asfalt over d'aa

Openbare Infrastructuur

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 48
e-mail
openbarewerken@essen.be