naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vallei van de Kleine Aa krijgt grote opknapbeurt

De komende maanden plant de provincie Antwerpen ingrijpende werken in en om de Kleine Aa tussen Over d’Aa en de grens met Nederland.

Welke ingrepen staan gepland?

Aannemer Van Raak uit Ravels zal twee oude stuwen verwijderen en vervangen door een aantal nieuwe meanders en een vistrap. De ingrepen zullen mens (waterberging) en dier (vismigratie) alleen maar ten goede komen.

Ook op een aantal percelen naast de Kleine Aa treft de provincie maatregelen. Verschillende landbouwgronden krijgen een duurzamere afwatering, bestaande uit stuwtjes op perceelsgrachten en peilgestuurde drainage. Op een meer natuurlijk perceel wordt het grachtenstelsel geherwaardeerd.

Een situering van de werken vind je in het PDF-bestand als bijlage.

De totale kostprijs bedraagt 314.910 euro. Van dit bedrag financiert de Europese Unie 60% via het Interreg-programma.

Timing en volgorde?

De werken starten op 24 september en hebben een geplande uitvoeringstermijn van 80 werkdagen. De aannemer start eerst in de meest opwaartse zone, tussen Over d’Aa en Essendonkbos. De werkzone is grotendeels vanaf het Klaverpad bereikbaar. In beperkte mate zal er ook in Over d’Aa, Steenpaal en Essendonkbos werfverkeer zijn.  De aannemer zal de hinder voor omwonenden zoveel mogelijk beperken.

05 september ’18 (wo)
Nieuwsoverzicht
interreg

Milieu

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 42
e-mail
milieu@essen.be