naar inhoud

Nomineer jouw lokale held... (en ga samen op weg naar een duurzamere wereld)!

Wie draagt in Essen bij aan de duurzame ontwikkeling van onze planeet, de mensen, de algemene welvaart, de vrede en de samenwerking? Vertel het ons!

WANTED: 5 lokale helden

Wie draagt in Essen bij aan de duurzame ontwikkeling van onze planeet, de mensen, de algemene welvaart, de vrede en de samenwerking? Vertel het ons!

 1. HELD van de PLANEET
  De natuurlijke hulpbronnen van de planeet en het klimaat beschermen voor toekomstige generaties.
 2. HELD van de MENSEN
  Armoede en honger in al zijn vormen uitroeien en waardigheid en gelijkheid garanderen.
 3. HELD van de WELVAART
  Een welvarend en zinvol bestaan garanderen in harmonie met de natuur.
 4. HELD van de VREDE
  Vredevolle, rechtvaardige en inclusieve gemeenschappen bevorderen.
 5. HELD van de SAMENWERKING
  De Agenda 2030 in praktijk brengen via een stevig globaal partnerschap.

Week van de duurzame gemeenten: 18-25 september 2018

De Week van de Duurzame Gemeente geeft simpelweg de kans om duurzame initiatieven – en in de eerste plaats de burgers die deze initiatieven dragen – zichtbaarheid te geven, zowel in de eigen gemeente als ver daarbuiten.

De 17 duurzame ontwikkelingsdoelen worden gegroepeerd onder de 5P’s van duurzame ontwikkeling: People, Planet, Prosperity, Peace and Partnership. Via deze campagne willen we de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) lokale gezichten geven in de Vlaamse steden en gemeenten. Daarom zoeken we 5 Helden, eentje voor elke P.

Spelregels

 • Stap 1: Nomineer jouw Essense held(en) per categorie en vertel ons in één zin waarom. Bezorg je antwoord vóór 24 augustus aan de Vrijetijdsbalie (vrijetijd@essen.be  03 670 01 56). Je kan oneindig nomineren.

 • Stap 2: Van 29 augustus tot 7 september kan je per categorie stemmen via www.essen.be/lokalehelden (nog niet actief). Je kiest uit de lijst van mogelijke helden. De persoon, school, vereniging, … met de meeste stemmen, wordt de held van die categorie.

 • Stap 3: In de Essen Info van oktober lichten de Helden hun projecten toe die bijdragen aan een duurzamere wereld.

‘* De helden zijn burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen die in hun dagelijkse bezigheden reeds bijdragen aan duurzame ontwikkeling. In de aanloop naar de verkiezingen mag de held niet op een politieke lijst staan.

25 juli ’18 (wo)
Nieuwsoverzicht
Lokale helden

Internationale Samenwerking

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 56
fax
03 670 01 55
e-mail
internationaal@essen.be