naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

VZW Turnhal ontvangt Vlaamse subsidie van 425.923 euro

VZW Turnhal mocht voor de tweede maal op veertien dagen goed nieuws ontvangen. Nadat het Ministerie van Onderwijs voor een dik miljoen huursubsidies toekende aan dit dossier, kregen we het positieve nieuws dat het dossier turnhal ook bij sport Vlaanderen kan rekenen op een grote subsidie.

De Turnhal vzw scoorden 84% op het subsidiedossier: een grote onderscheiding dus. Dat hebben we mede te danken aan de uitstekende werking van Gympuls. met de turnhal krijgt de gemeente tumbling op topniveau en ook een mooie bovenlokale werking voor G-sporters. Gympuls is uniek in de streek voor Rohnrad en free-running en organiseert met veel professionaliteit een Belgisch kampioenschap dat in mei nog plaatsvond in sporthal Hemelrijk.


De unieke samenwerking tussen de gemeente, scholen en de turnkring heeft zeker meegespeeld in de toekenning van de subsidie. Het is een voorbeelddossier geworden!

Samen turnen

Overdag zullen de scholen gebruik maken van de turnhal. s'Avonds en in het weekend is het de beurt aan Gympuls. Zo komen we tot een volledige bezetting en exploitatie van de hal via de vzw Turnhal. Dit alles maakt dat dit dossier uitzonderlijk goed werd beoordeeld door de verschillende departementen. Eerder ontving de vzw Turnhal 150.000 euro steun van de provincie Antwerpen. De bouw start dit najaar en de hal zal volgend werkingsjaar in gebruik worden genomen.

09 juli ’18 (ma)
Nieuwsoverzicht
turnhal 1

Sport

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 45
e-mail
sport@essen.be