naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Belgische vlag wapperde op 6 juli aan gemeentehuis Zilina

Op 6 juli wapperde de Belgische vlag aan het gemeentehuis van Zilina. De stad wil zo de Essense delegatie eren die enkele dagen geleden een bezoek bracht aan hun partnergemeente in Slowakije.

"Uit een teken van respect voor de Essense delegatie die de jarenlange vriendschapsband met Zilina kwamen eren, en vanwege de voetbalwedstrijd tussen Brazilië en België, hebben we een Belgische vlag aan het gemeentehuis gehangen. Als België de finale van het WK voetbal haalt, wordt de hang nogmaals uitgehangen. Dat heb ik beloofd aan Gaston Van Tichelt, de burgemeester van onze zustergemeente Essen, die dit teken van vriendschap zeer wist te waarderen", aldus Patrik Groma, plaatsvervangend burgemeester van Zilina.

Een delegatie van het gemeentebestuur van Essen ging maandag 2 juli naar Zilina om de jarenlange vriendschapsband te vieren en enkele persoonlijkheden in de bloemen te zetten. Marcel Mous uit Essen kreeg een prijs uit handen van de burgemeester van Zilina voor zijn bijdrage in de vriendschapsband tussen de gemeente Essen en de stad Zilina en tussen België en Slowakije. Daarnaast bezocht de Essense delegatie de nieuwe Essenstraat en plantten beide burgemeesters een vriendschapsboom.

Sinds 2002 zijn beide gemeenten officieel zustergemeenten. Maar de samenwerking gaat terug tot 1985, toen het kinderkoor van Odborárik, geleid door Zlaton Bábik, een eerste keer optrad in België. 

09 juli ’18 (ma)
Nieuwsoverzicht
zilina

Internationale Samenwerking

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 56
e-mail
internationaal@essen.be