naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Groter aanbod in Muzarto dankzij nieuw decreet deeltijds kunstonderwijs

Op 1 september gaat een nieuw decreet voor het deeltijds kunstonderwijs (DKO) van kracht. Daardoor wordt het DKO een volwaardig deel van het onderwijs. De schoolbesturen krijgen meer vrijheid om via het aanbod hun eigen accenten te leggen. Ook Muzarto in Essen en Kalmthout krijgt een facelift.

Wat is er nieuw?

Kinderen kunnen al vanaf 6 jaar starten met muziek en woord. Dat vertaalt zich in initiatielesjes waar zowel muziek als woord aan bod komen voor de 6- en 7-jarigen. Ook dansinitiatie blijft aangeboden voor deze leeftijd.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen onmiddellijk met een instrument beginnen. Daarnaast volgen ze twee uur muziekatelier, waar ook aandacht is voor musiceren in groep. Vanaf het laatste jaar van de tweede graad kunnen kinderen zelfs al kiezen voor de optie jazz-pop-rock.

In de derde en vierde graad zijn er wijzigingen en meer keuzemogelijkheden dan nu. Zo kan er vanaf september naast de klassieke en jazz-pop-rock optie gekozen worden uit de opties muziekschrijven en oude muziek. Ook bij woordkunst-drama zijn er een aantal keuzemogelijkheden: van optie theatermaken tot cabaret en comedy of speltheater.

Infoavonden op 19 en 21 juni

Het decreet is een kans die Muzarto met beide handen aangrijpt om tot een kwaliteitsvol en aangepast aanbod te komen. Muzarto organiseert infoavonden  waarop de hervormingen worden voorgesteld en toegelicht. Deze infoavonden vinden plaats op 19 juni in het auditorium van Muzarto Essen en op 21 juni in Muzarto Kalmthout.

 

Meer info: www.muzarto.be - 03 667 33 79

foto: Ilse Wagemakers

25 mei ’18 (vr)
Nieuwsoverzicht