naar inhoud

Nieuwe huisartsenwachtpost vervangt huisarts van wacht

Vanaf zaterdag 16 juni kan u voor dringende medische problemen, in het weekend en op feestdagen, zonder afspraak terecht in de huisartsenwachtpost Noordrand in Brasschaat. Deze wachtpost vervangt dan de klassieke wachtdienst voor de gemeenten Essen, Kalmthout, Brasschaat, Brecht en Wuustwezel.

De wachtpost ligt naast de Spoed van het AZ Klina in Brasschaat en zal elk weekend bemand zijn van vrijdag 19.00 tot maandag 8.00 uur. Op feestdagen  vanaf 19.00 uur de avond ervoor tot de ochtend na de feestdag (08.00 uur). Een afspraak maken hoeft niet. Wie te ziek is om zich te verplaatsen kan nog steeds telefoneren voor een huisbezoek: 03/650 52 53.

De huisartsenwachtpost is er voor dringende medische problemen zoals acute ziektes, kleine ongevallen, hechtingen, verstuikingen,… Alle huisartsen van de regio nemen hieraan deel.

Wanneer nodig verwijzen de huisartsen door naar de spoedgevallendienst. Voor niet dringende problemen bel je op maandag naar je eigen huisarts.

AZ Klina verleent graag haar steun aan dit initiatief. Dankzij de huisartsenwachtpost consulteren mensen immers sneller hun huisarts voor ze naar de spoedafdeling trekken. En dat verkort ook de wachttijden op de spoeddienst.

Alle info: www.hwpnoordrand.be (actief vanaf 16 juni)

Vanaf 16/6 - Van vrijdag 19.00 tot maandag 08.00 uur.
Feestdagen: avond voor de feestdag 19.00 uur, tot ochtend na de feestdag 08.00 uur
Adres: Campus AZ Klina, Augustijnlei 100, 2930 Brasschaat

03 mei ’18 (do)
Nieuwsoverzicht