naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Het Stoerwoud komt eraan!

De speeltuin aan de Oude Pastorij ondergaat een metamorfose. Het grasplein met hier en daar een versleten speeltuig transformeert naar een Stoerwoud, een avontuurlijke speeltuin met onder andere een hangbrug, een klimstam, een nestschommel enzovoort.

Ook voor kinderen met een beperking

De gemeente plaatst een nestschommel en een zandtafel voor mindervaliden. Bovendien worden de paden aangelegd in halfverharding, in plaats van grind. Zo is de speeltuin ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Klaar tegen de zomervakantie

De gemeente wil de speeltuin klaar hebben tegen de zomervakantie zodat er dan volop gebruik van kan worden gemaakt. De speeltuin kwam er trouwens met inspraak van kinderen en ouders. Zij konden tijdens de Buitenspeeldag laten weten wat voor toestellen er moesten komen. De jeugdverenigingen en de kindergemeenteraad mochten ook hun zegje doen.

beschoeiing van de vest

Een deel van de vest die rond de Oude Pastorij loopt, werd begin 2018 opnieuw beschoeid. De walgracht is geërodeerd en op sommige plaatsen zelfs ingekalfd. De werken verlopen in twee fasen. Eerst werd de vest hersteld langs de Essendonkstraat tot aan de brug naar het Jeugdheem. In een tweede fase wordt de rest aangepakt. Voor deze werken ontvangt de gemeente een subsidie van het Agentschap Onroerend Erfgoed.

 

 

27 april ’18 (vr)
Nieuwsoverzicht
Stoerwoud

Jeugd

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 56
e-mail
vrijetijd@essen.be