naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Einde fase 1 voorzien eind augustus

Fase 1 van de werken aan Over' d'Aa heeft door het slechte weer in het voorjaar enkele weken vertraging opgelopen. Tegen het bouwverlof zou het deel tussen de Watermolenstraat en de Postbaan toegankelijk moeten zijn voor het verkeer. De afwerking gebeurt na de bouwverlof.

Er doen heel wat geruchten de ronde over de werken aan Over d'Aa. Zo zou de aannemer van fase 1 failliet zijn, duurt fase 1 nog tot eind 2018 of is er geen geld meer voor fase 2. Dat wil de gemeente ontkrachten. 

Einde fase 1 na bouwverlof

De grootste werken van fase 1 (van de Watermolenstraat tot aan de Postaan) zouden, als het weer meevalt, tegen het bouwverlof klaar moeten zijn. Dat wil zeggen dat wegverkeer tegen dan terug gebruik kan maken van de straat. De afwerking zoals plantvakken, verlichting en kleinere werken zal vermoedelijk eind augustus klaar zijn. Veel is afhankelijk van het weer. De aannemer maakt momenteel goede vorderingen en de budgetten voor fase 2 werden bovendien lang geleden vastgelegd.

Gas en water september 2018

Wat de timing van fase 2 betreft (Postbaan tot aan de kerk), is het de bedoeling dat deze aansluit op de eerste fase. Dat wil zeggen dat de nutsmaatschappijen vanaf september starten met de aanleg van nieuwe leidingen voor gas en drinkwater. Daarbij moet de stoep en het fietspad worden opengebroken. De bewoners worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Wegenwerken eind 2018

Pas na de werken door de nutsmaatschappijen, kunnen de grote wegenwerken van start gaan. Dat wil zeggen het openbreken van de weg om nieuwe riolering aan te leggen, de huizen aansluiten op de riolering, parkeervakken, voet- en fietspad, nieuwe asfaltering aanleggen enzovoort. We vermoeden dat deze grote werken eind 2018 van start gaan.

 

27 april ’18 (vr)
Nieuwsoverzicht
Over d'Aa plan - kopie

Openbare Infrastructuur

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 48
e-mail
openbarewerken@essen.be