naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

2 miljoen euro voor projecten op het platteland

Dit jaar lanceren de plattelandssubsidiekanalen LEADER, OmgevingsKwaliteit en Platteland Plus in de provincie Antwerpen één gezamenlijke oproep om nieuwe plattelandsprojecten in te dienen. In totaal is daar maar liefst 2.000.000 euro voor beschikbaar.

Ben jij een rurale ondernemer of ben je lid van een vereniging en heb jij voor onze gemeente of onze regio een goed idee rond één van de volgende thema’s: landbouw-en natuureducatie, vrijwaren en ontwikkelen van de open ruimte of armoede en kwetsbaarheid op het platteland ? Dan kan LEADER jou daarbij helpen met een toelage tot maximaal 100.000 euro voor een periode van 1,5 jaar (goed voor maximaal 65% van de totale projectkost).

LEADER is een subsidieprogramma dat speciaal is opgericht voor projecten op het platteland. Het wordt gefinancierd door Europa, Vlaanderen en de provincie Antwerpen. Voorwaarde is dat het project past binnen de doelstellingen van het LEADER-gebied en dat je samenwerkt met meerdere lokale of regionale partners.

Onze gemeente maakt deel uit van regio LEADER MarKAante Kempen+. Alle informatie, een paar goede voorbeelden en alle documenten om een projectaanvraag in te dienen kan je online vinden op www.leaderprovincieantwerpen.be. Belangrijk is dat je je projectidee ten laatste op 3 mei 2018 inzendt om in aanmerking te kunnen komen voor deze projectoproep.

 

28 maart ’18 (wo)
Nieuwsoverzicht