naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Asfalteringswerken tijdens de paasvakantie

Tijdens de paasvakantie voorziet de gemeente de Verbindingsstraat, Rouwmoer, de Heikantlaan, de Bontstraat, de Donkweg, de Nieuwstraat, de Wilderste Duintjes en een deel van de Vaarstraat van een verse laag asfalt.

Rouwmoer van 2 tot 18 april

Tijdens de week van 2 april plaatst de aannemer een betonnen kantstrook in Rouwmoer. Die moet een week uitharden. Het frezen van de oude laag asfalt kan daarom ten vroegste vrijdag 13 april plaatsvinden. Het aanbrengen van de nieuwe laag asfalt gebeurt na de paasvakantie op woensdag 18 april in de namiddag en dat in samenspraak met het College en de zorgboerderij.

Nieuwstraat van 5 tot 11 april

Op donderdag 5 en vrijdag 6 april start de aannemer met de freeswerken in de Nieuwstraat. Op maandag 9 april wordt de nieuwe laag asfalt aangelegd. Er wordt een omleiding voorzien via de Grensstraat-Kloosterstraat-Beliestraat. Tijdens de werken geldt er een parkeerverbod maar het voetpad blijft wel toegankelijk. Fietsers moeten afstappen of omrijden. De bewoners krijgen hierover nog een brief van de aannemer.

Tijdens het weekend van 7 en 8 april vinden er geen werken plaats en kan je de auto opnieuw in de Nieuwstraat parkeren. Na de asfalteringswerken wordt zo snel mogelijk de nodige signalisatie geschilderd. Daarom geldt van maandag 9 tot woensdag 11 april opnieuw een parkeerverbod. Update: Door het regenachtige weer op woensdag en donderdag zijn de schilderwerken uitgesteld tot vrijdag 13 april. Dan zullen ook de nodige veegwerken worden uitgevoerd.

De gemeente begrijpt dat het voor veel bewoners en handelszaken vervelend is dat er een parkeerverbod geldt. Maar om de werken zo vlot mogelijk te laten verlopen, vragen we om dit verbod te respecteren. We vragen om de wagen zo veel mogelijk in omliggende straten te parkeren of de parkings te gebruiken. De parking aan het OCMW-gebouw, de parking achter de Belfius Bank en de parkeerplaatsen op het Heuvelplein blijven toegankelijk.

Vaartstraat (6 tot 16 april) en Verbindingsstraat (9 en 10 april)

Het eerste stukje van de Vaartstraat, vanaf Over d’Aa, is aan vernieuwing toe. De grasdals gaan eruit, de goot wordt verplaatst, het wegdek wordt breder en de gemeente voert nodige herstellingen uit. Het gaat hier om slechts 80 meter maar de werken zijn wel ingrijpend. Daarom duren de werken van 6 tot en met 16 april. Er wordt geen omleiding voorzien en ook hier blijft het voetpad toegankelijk.

De Verbindingsstraat is dan weer populair bij landbouwers en fietsers en zal op 9 en 10 april tot aan de grens met Kalmthout vernieuwd worden. De voorbereidende freeswerken starten al op vrijdag 6 april. De kruispunten met de Huybergsebaan en de Achterstehoevestraat blijven toegankelijk.

Heikantlaan (5 tot 9 april), Donkweg (10 en 11 april), Bontstraat (10 en 11 april) en Wildertse Duintjes (10 tot 12 april)

De Heikantlaan wordt gefreesd op 5 en 6 april. Op maandag 9 april komt er een verse laag asfalt. Er is geen omleiding voorzien. De Bontstraat en de Donkweg worden vernieuwd op 10 en 11 april. Hier moet je omrijden via de Oude Baan en de Heikantstraat. Tussen 10 en 12 april wordt de straat Wildertse Duintjes vanaf de parking tot aan het kruispunt met de Schaapsbaan onder handen genomen.

De timing en uitvoering van al deze werken zijn onder voorbehoud want afhankelijk van de weersomstandigheden.

05 april ’18 (do)
Nieuwsoverzicht
werken

Openbare Infrastructuur

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 48
e-mail
openbarewerken@essen.be