naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werken Boterpotlaan, Vogelkerslaan, Zonnedauwlaan en Bosbessenlaan hervatten vanaf 23 april

Na velen maanden wachten op goed weer, hervatten vanaf 23 april de wegenwerken in de Boterpotlaan, de Vogelkerslaan, de Zonnedauwlaan en de Bosbessenlaan. De drempels worden dan geplaatst en de putten worden hersteld.

UPDATE 26/04/2018: De eerste drempel in de Boterpotlaan is afgewerkt. Op 26/04 werkt de aannemer verder aan de overige drie drempels.

Deze wegen werden voorgaande jaren al grondiger aangepakt door het gebruik van betonpuin in plaats van steenpuin. De gemeente merkt dat ondanks deze aanpak er sneller putten ontstaan dan in andere straten die dezelfde behandeling kregen. Daarom zullen we de lanen structureel verbeteren door op de zwakste stukken betonnen kantstroken aan te leggen.

Een stevigere ondergrond dankzij betonstroken

De kanstroken zorgen ervoor dat het betonpuin langer op zijn plaats blijft liggen en zal de ondergrond verstevigen. De gemeente merkt dat telkens er bepaalde straten heraangelegd worden in het woonbos, er ook harder wordt gereden. Daarom komt er halverwege in de Boterpotlaan, de Vogelkerslaan, de Zonnedauwlaan en de Bosbessenlaan een drempel te liggen in klinkers. Een tiental meter voor en na de drempel wordt de weg verhard met zodat er geen putten komen telkens je de drempel op en af rijdt.

Ook aansluitingen worden aangepakt

Ook de aansluitingen met de Huybergsebaan en de Duinzandlaan krijgen een betonstrook. Ten slotte zullen de Duinzandlaan, de Zonnedauwlaan, de Vogelkerslaan, de Bosbessenlaan en de Boterpotlaan opnieuw overlaagd worden met betonpuin.

Afvalophaling

De afvalophaalwagens zullen tijdens de werken de GFT+-containers en huisvuilcontainers kunnen ophalen. De werken zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Mocht je nog vragen hebben over de werken, bel of mail ons dan gerust.

20 april ’18 (vr)
Nieuwsoverzicht
drempels woonbos

Openbare Infrastructuur

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 48
fax
03 670 01 55
e-mail
openbarewerken@essen.be