naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bib Essen in oktober in het teken van Jane Austen

De bib van Essen organiseert op 26 oktober een avond met Jane Austen. Tijdens een lezing neemt Karin Quint ons mee naar de plekken die belangrijk waren in het leven van de schrijfster, zoals naar het dorpje Steventon waar ze opgroeide en Chawton waar ze een groot deel van haar boeken schreef.

Kom zeker langs want er is alle ruimte om vragen te stellen. Na afloop wordt er een heerlijke High Tea geserveerd met een glaasje biologische bubbels. Je kan je inschrijven van 1 tot en met 18 oktober. Je betaalt 10 euro per persoon vooraf aan de balie.

Wie is Jane Austen?

Jane Austen publiceerde in de 18de en 19de eeuw wereldberoemde boeken als Sense and Sensibility en Pride and Prejudice. Ze deed dit anoniem want in die tijd werden vrouwen niet geacht te schrijven, zeker geen kritische satire. Onbekend als zij tijdens haar leven was, wordt ze nu beschouwd als een van de grootste Engelse schrijfsters en erkend als een geniaal, gedurfd maatschappijcriticus met een warm gevoel voor humor en een scherp diepgaand inzicht in de lichte en donkere kanten van de menselijke natuur.

Nog meer Jane Austen

  • Optreden van harpklas met muziek uit de Regency-periode
    Muzarto - 25 oktober om 15.00 uur
  • Quiz met mooie prijzen
    Vanaf 15 oktober


Meer info?
03 667 26 98
bib@essen.be - essen.bibliotheek.be

04 oktober ’17 (wo)
Nieuwsoverzicht
Jane Austen

Bibliotheek

adres
Stationsstraat 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 667 26 98
e-mail
bib@essen.be