naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Maak kennis met de bewoners van dagcentrum De Vlotter

Je hebt ze misschien al gezien in Essen: de mensen van de Vlotter die sinds april thuis zijn in onze gemeente. Deze mensen met een mentale beperking hebben heel wat in hun mars. Ze doen allerlei taken en klusjes en steken graag de handen uit de mouwen.

Aanbod op maat

De Vlotter is een dagopvang voor mensen met een mentale beperking. We stuurden onze huisfotograaf naar het gebouw in de Nieuwstraat om een impressie te krijgen. De cliënten van De Vlotter vullen er hun dagen met allerlei nuttige taken. Elke maandag gaan ze naar de markt in Roosendaal om er groenten te kopen voor hun zelfgemaakte soep. Sommigen eten ’s middags bij het lokaal dienstencentrum of gaan samen zwemmen in Roosendaal.

Werken in en rondom Essen

Anderen steken ook buitenshuis de handen uit de mouwen. Zo heb je Dirk die vaak met de fiets van Essen Hoek naar het centrum rijdt om het speelplein van Mariaberg proper en onkruidvrij te houden samen met Rachid, Niels, Shauni en Gino. Of Stijn, die bij de Carrefour, sociale kruidenier ’t Kabaske en de bib van Kalmthout werkt. Ook Kathleen helpt een handje in de bib
van Essen.

Werk gezocht

De mensen van De Vlotter kunnen voor bedrijven, organisaties of particulieren van betekenis zijn. Zo hebben ze onlangs voor Vrints Carrosserie fluohesjes gevouwen. Het gemeentebestuur doet ook beroep op hen. Zo bedelen ze soms buurtinformatiebrieven en flyers of doen inpakwerk. Ze zijn goed in repetitieve werkzaamheden en voeren hun werk met trots uit. Een winwinsituatie voor beide partijen! De Vlotter zoekt naar een aanbod op individuele
wensen en vragen: wandelen met een hond, leren naaien met een naaimachine, verzorgen van een paard, trainen voor een tafeltennistoernooi … Aanvullend worden er groepsactiviteiten georganiseerd zoals fietsen, wandelen, kaartjes maken en nog veel meer.

Wat kan jij doen?

Jij wil de mensen van De Vlotter op een of andere manier helpen? Dat kan! Kom je ze tegen in de supermarkt of op straat, maak er dan een praatje mee. Zij genieten er van om aangesproken te worden en om nieuwe contacten en relaties uit te bouwen. Je hebt nog wat vrije tijd en wil je engageren als vrijwilliger? Dan ben je van harte welkom om met hen te wandelen, te zwemmen of iets creatief te doen. Je wil financieel steunen? Dan kan je een bijdrage storten op projectrekening ‘De Vlotter’, van de Koning Boudewijnstichting op rekeningnummer IBAN: BE10 0000 0000 0404 met vermelding 128/2948/00004 (gestructureerde mededeling).


GEEF JE OVERSCHOT AAN WALNOTEN EN HAZELNOTEN AAN DE VLOTTER

Walnoten of hazelnoten te veel? Neem dan contact op met De Vlotter. Zij maken er walnotenolie van. Tijdens de herfstmaanden ligt de focus op het verzamelen, drogen, wassen en sorteren van de bruikbare noten. Vanaf januari start het verwerkingsproces. Dat proces vereist verschillende vaardigheden maar door het samenbrengen van de competenties van de medewerkers komt men tot een kwaliteitsvol resultaat. Het persen tot olie wordt uitbesteed, maar het vullen van de flesjes en het aanbrengen van de etiketten gebeurt door de mensen van De Vlotter. Wil je de noten aan hen geven of wil je hun notenolie proeven? Neem dan contact met hen op via het nummer 03 303 44 33.

03 oktober ’17 (di)
Nieuwsoverzicht