naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Op 1 juni opent onze nieuwe Omgevingsbalie

Op donderdag 1 juni is het zover. Dan gaat onze nagelnieuwe Omgevingsbalie open. Voortaan kan je daar terecht voor alle info en vragen rond milieu, ruimtelijke ordening en openbare infrastructuur: drie diensten, één loket.

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning verenigt en vervangt de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Vanaf 1 juni zouden aanvragen in een digitaal loket (www.omgevingsloket.be) worden ingevoerd, waarna slechts één openbaar onderzoek en één adviesronde worden georganiseerd. De Vlaamse regering besliste echter om de deadline nogmaals te verschuiven naar 1 januari 2018 wegens aanhoudende softwareproblemen.

Betere baliewerking

De gemeente grijpt de vernieuwing hoe dan ook aan om haar dienstverlening en loketwerking te verbeteren. Onze drie technische diensten – Openbare Infrastructuur, Ruimtelijke Ordening en Milieu – nemen een eengemaakte frontoffice in gebruik. De nieuwe Omgevingsbalie vind je tegenover het algemene onthaal. We vormen een aantal medewerkers om tot onthaalspecialisten, wat andere collega’s toelaat om dossiers degelijker en sneller te behandelen.

Plan je afspraak!

Om de wachttijd zo kort mogelijk te houden kunnen bezoekers aan de nieuwe balie terecht voor korte handelingen: afgiftes, meldingen, inlichtingen e.d. Voor langere besprekingen – langer dan pakweg tien minuten – maak je vooraf een afspraak. Dit geeft onze medewerkers de gelegenheid om bouw- of milieudossiers grondig voor te bereiden. Zo verliest iedereen zo min mogelijk tijd, verkorten we de wachtrij en ben je, bij een afspraak, altijd als eerste aan de beurt.

Een afspraak maak je vanaf 1 juni via dit online afspraakformulier of telefonisch via 03 670 01 47. 

OMGEVINGSBALIE OP AFSPRAAK
korte handelingen specifieke dossiers
   
Afspraak maken Begraafplaatsbeheer
Afvalvragen Bespreken omgevingsdossiers
Algemene informatie Bouwen en verbouwen
Indienen omgevingsdossier Handhaving
Meldingen openbaar domein Planologisch attest
Premies en subsidies Verkavelen
   

 

24 mei ’17 (wo)
Nieuwsoverzicht
omgevingsbalie

Contact

adres
Heuvelplein 232910 EssenBELGIE
tel.
03 670 01 47
fax
03 670 01 55
e-mail
omgeving@essen.be
website
www.essen.be/omgeving