naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bommelding in Essen: operatie succesvol afgerond

Woensdagmorgen omstreeks 8.45 uur liep er op de scholencampus Mariaberg in Essen een telefonische bommelding binnen. De school waarschuwde meteen de hulpdiensten en ging hierop over tot evacuatie. In totaal telt de campus een 800-tal leerlingen.

Explosievenhond

Tijdens de evacuatie startten de hulpdiensten met de operationele fase. Naast de brandweer, de politie en de ambulancediensten, waren ook de gemeente Essen en de schooldirecties nauw betrokken. Met behulp van een  explosievenhond van de federale politie werd het schoolterrein uitgekamd. Terwijl de zoektocht gaande was, waakten de diensten over een vlotte verkeersafhandeling.

Niets verdachts

Het multidisciplinair overleg besliste om de lessen niet te hervatten. Vanaf 10.45 uur werden ouders de mogelijkheid geboden om hun kinderen op te halen op de opvanglocaties. De zoeking werd om 11.30 uur beëindigd. De sweep bracht  niets verdachts aan het licht. Hierop werd de school opnieuw volledig vrijgegeven.

Vlotte samenwerking

De samenwerking verliep vlot, waardoor de kinderen in de uitzonderlijke omstandigheden minimaal hinder ondervonden van de situatie. Naast de slachtofferhulp van de politie en de medische opvang die geboden werden, voorziet de school de komende dagen indien nodig medisch-psychologische nazorg voor de leerlingen.

Grondig onderzoek volgt

De gemeente wenst alle betrokken diensten, alsook de uitbaters van de opvangplaatsen, te danken voor de goede samenwerking en de serene aanpak.

Er zal nu een grondig onderzoek gevoerd worden naar de bommelding door politie en parket.

08 maart ’17 (wo)
Nieuwsoverzicht
Nieuws

Communicatie & Onthaal

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 30
e-mail
info@essen.be