naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vandalisme treft jonge bomen in Essen

De gemeente kampt al enige tijd met vandalen die jonge, net aangeplante boompjes omverrijden.

De gemeente houdt sinds 1 januari 2013 bij hoeveel bomen er worden gekapt, hoeveel er worden heraangeplant en hoeveel nieuwe aanplantingen er zijn. Het doel is om tegen 2018 1.500 nieuwe bomen te hebben. Aanhoudend vandalisme maakt het echter moeilijk om dit cijfer te behalen. De teller staat momenteel op 1.381 exemplaren.

Vooral vandalisme in de Papenmoerstraat

“De vandalenstreken zijn al een tijdje aan de gang”, zegt schepen van Leefmilieu Helmut Jaspers (sp.a). “Wie erachter zit, weten we niet. Vooral in de Papenmoerstraat is het schering en inslag. Wanneer er nieuwe bomen worden aangeplant, worden ze bijna onmiddellijk vernield. Er is al een twintigtal bomen beschadigd. Sommige boompjes zijn omvergereden zonder enig remspoor, wat wil zeggen dat het echt met opzet wordt gedaan. Ondertussen zijn er weer negen boompjes afgeknakt. De andere beschadigde bomen bevinden zich in de Veldweg, Vijver, Kraaienberg en Oud-Strijdersstraat.”

150 euro per boom

“Een ongeval kan altijd gebeuren, dat is natuurlijk niet uit te sluiten, maar hier is het duidelijk dat de boompjes gewoon worden weggemaaid”, zegt Jaspers. “Niet één, maar telkens zes of zeven stuks tegelijk. Indien mogelijk proberen we de schade te herstellen, maar dat lukt natuurlijk niet altijd. Dit vandalisme is niet alleen onaanvaardbaar, het kost de gemeenschap ook veel geld, zeker wanneer je weet dat een boompje, al naargelang de soort, al gauw 150 euro kost.”

De gemeente vraagt aan om mee een oogje in het zeil te houden en melding te maken van verdachte feiten.

(bron: http://www.gva.be/cnt/dmf20161213_02624411/onbekende-kegelt-jonge-bomen-omver) 

 

15 december ’16 (do)
Nieuwsoverzicht
vandalisme boom

Contact

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 42
fax
03 670 01 55
e-mail
milieu@essen.be