naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Opgelet: valse bankbiljetten van 50 euro in omloop

Afgelopen weekend doken valse geldbriefjes van 50 euro op in een aantal cafés en handelszaken in Essen. De eurobankbiljetten zijn zeer professioneel nagemaakt. Wees voorzichtig en laat je niet oplichten!

Twijfels? Vergelijk!

Er zou in Europa voor 1,5 miljard euro aan valse biljetten circuleren. Sinds kort dus ook in Essen. De briefjes zijn goed nagemaakt, maar toch kan je een vervalsing relatief eenvoudig herkennen. Hou het briefje tegen het licht: echte biljetten hebben in het midden een verticale lijn en een duidelijk te onderscheiden watermerk, voelbare inkt en hologram. Vergelijk bij twijfel dus met echte biljetten!

Voel, kijk, kantel

De kans dat men met valse biljetten wordt geconfronteerd blijft gelukkig klein, temeer omdat de echtheid van een biljet controleren slechts enkele seconden vergt met de voel, kijk, kantel-methode. De methode zorgt ervoor dat verdachte biljetten vlug worden opgespoord en valsemunterij wordt ontmoedigd.

Binnenkort nog veiliger

De nieuwe reeks eurobiljetten, de Europa-reeks, waarvan het biljet van 50 euro op 4 april 2017 in omloop wordt gebracht, is bovendien voorzien van nog performantere veiligheidskenmerken. Deze bieden nog beter weerstand tegen namaak en vergemakkelijken de echtheidscontrole.

08 november ’16 (di)
Nieuwsoverzicht
Vals biljet 50 euro

Contact

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 36
fax
03 670 01 55
e-mail
peter.desmedt@essen.be