naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gemeente start nieuwe fluoactie

De gemeente Essen organiseert voor de tweede keer op rij een fluoactie voor schoolgaande jongeren. Met deze actie benadrukt het gemeentebestuur het belang van zichtbaarheid in deze donkere maanden.

Kleuters en lagere scholen

De kleuters en lagere schoolkinderen sparen stickers met de actie ‘helm op, fluo top’ van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Met een volle spaarkaart kunnen ze gratis naar het Serpentarium in Blankenberge en naar Zoo Antwerpen of Planckendael. Daarnaast deelt de gemeente per school nog een prijs uit aan de klas die de meeste volle kaarten kon verzamelen. Zo kunnen de kleuters een klaspakket in de wacht slepen terwijl de lagere scholen getrakteerd worden op een filmvoorstelling in eigen gemeente.

Ook voor de secundaire scholen

De leerlingen van de secundaire scholen maken wekelijks kans om een prijs uit de prijzenpot te winnen. In de prijzenpot zitten onder andere bons voor een ijsje, een broodje, hoofdtelefoons, inkomkaarten voor fuiven en geschenkkaarten. Elke week worden de weekwinnaars bekend gemaakt op de Facebookpagina en website van de gemeente. Daarbovenop wordt op het einde van de actie uit alle binnengekomen volle kaarten nog één gelukkige winnaar getrokken die met een laptop naar huis mag.

Van de herfst- tot de krokusvakantie

De actie loopt van de herfst- tot aan de krokusvakantie.  De gemeente zal trouwens samen met de Politiezone Grens onverwachte controles uitvoeren. De politie controleert op de fietsverlichting, de gemeente controleer op het dragen van fluo. Uit de vorige editie bleek dat dankzij de actie heel wat meer kinderen fluo dragen. Dit jaar hopen we nog beter te doen!

25 oktober ’16 (di)
Nieuwsoverzicht
fluoactie

Onderwijs

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 56
fax
03 670 01 55
e-mail
onderwijs@essen.be