naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Essen werkt aan veiligere schoolomgevingen

In 2010 ondertekenden alle Essense scholen en het gemeentebestuur het Octopusplan, een plan dat alle knelpunten in de schoolomgevingen weergeeft. Er werd een lijst van actiepunten opgesteld waarvan op korte termijn nogmaals een aantal worden aangepakt.

Beugels in Maststraat

In het voorjaar van 2016 verschijnt er een verkeerslicht op het kruispunt van de Kloosterstraat en de Stationsstraat. Deze drukke oversteek wordt dan veiliger voor groot en klein. Binnenkort plaatst de gemeente in een deel van de Maststraat beugels om voetgangers af te schermen van de rijweg. Deze beugels worden aangekocht met de financiële steun van Provincie Antwerpen.

In Wildert worden er dan weer verbeteringswerken uitgevoerd aan enkele verbindingsfietspaadjes die momenteel in slechte staat verkeren. Ten slotte zijn er enkele voorstellen gelanceerd om de parking aan Kad’Heike heraan te leggen zodat een veiligere in- en uitrit mogelijk is.

Gemeentelijke fluoactie

Naast de werken zet de gemeente een fluoactie op touw. We willen nog meer jongeren overtuigen fluo te dragen. De fluoactie loopt van de herfst- tot aan de krokusvakantie. Alle Essense basisscholen en bijna alle secundaire scholen doen mee. Op voorstel van de kindergemeenteraad wordt er een wedstrijd verbonden aan de actie waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Hou zeker de Facebookpagina van de gemeente in de gaten om niets van de fluoactie te missen!

01 november ’15 (zo)
Nieuwsoverzicht
fluo hesje

Openbare Infrastructuur

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 48
fax
03 670 01 55
e-mail
openbarewerken@essen.be