naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Provincie en gemeente ruimen waterlopen

Tussen 15 september en 15 maart starten de provincie Antwerpen en de gemeente met het ruimen van de waterlopen. Het zorgt ervoor dat het water zijn weg vindt binnen de onbevaarbare waterlopen in Essen.

Woekerende planten of zwerfvuil in een waterloop, verstopte vuilroosters, een oeververzakking … allemaal factoren die de vlotte doorstroming van het water in gedrang kunnen brengen en tot opstopping of overstroming leiden. De provincie Antwerpen zorgt ervoor dat het water zijn weg vindt bínnen de onbevaarbare waterlopen in haar gemeenten. Daarom worden de meeste waterlopen dan ook minstens 1x per jaar geruimd. Dat gebeurt met de hand of machinaal, in de periode tussen 15 september en 15 maart.

Hou de ruimte rond de waterlopen vrij

Als buur van een waterloop moet je voldoende afstand tot de waterloop houden voor grondbewerkingen (1m) of constructies (5m). Je dient ook doorgang te verlenen om de onderhoudswerken mogelijk te maken. Zie je iets dat niet thuishoort in de waterloop en mogelijk hinder veroorzaakt, aarzel dan niet om dat te signaleren via www.meldpuntwaterlopen.be. De provincie volgt je melding dan zo snel mogelijk op.

Bekijk alle waterlopen op het geoloket waterlopen

Op het geoloket Waterlopen kan je opzoeken hoe de waterloop in je buurt beheerd wordt. de blauwe waterlopen op de kaart worden beheerd door de provincie. Het gaat hier om onder andere de Kleine Aa, de Spillebek en de Roosendaalse Vaart. De rode waterlopen worden door de gemeente beheerd. (Papenmoerbeek, Poelbeek, Moerbeek, Molenbeek, Magerbeek, Schankerbeek, Kraaienbeek, Zandbeek, Wildertsebeek, Schamsedijkbeek, Kasteelbeek, Bosbeek en Smulbeek).

15 september ’16 (do)
Nieuwsoverzicht
waterloop ruimen

Contact

adres
Heuvelplein 232910 ESSENBELGIE
tel.
03 670 01 42
fax
03 670 01 55
e-mail
milieu@essen.be