naar inhoud

Niemandsland

In de kijker

foto: Koop je ticket voor Niemandsland

Koop je ticket voor Niemandsland

Wil je deze unieke musicalspektakel niet missen? Koop dan snel je ticket! Koop je kaartje via www.essen.be/kobie, aan de Vrijetijdsba...

Lees meer

Vzw Kobie & Luc Stevens Producties slaan de handen in elkaar voor een groots musicalspektakel over de Eerste Wereldoorlog: (N)iemandsland

Speeldata: 20, 21, 22 & 27, 28, 29 september 2018
Locatie: park van de Paters Redemptoristen (College van het Eucharistisch hart)

In 2018 herdenkt de wereld het einde van de Eerste Wereldoorlog. Ook Essen bleef 100 jaar geleden niet gespaard. De beruchte ‘Doodendraad’ waarmee de Duitse bezetter onze gemeente afsneed, maakte diepe littekens in het landschap en in het alledaagse leven. Met een groots opgezette musical wil vzw Kobie deze opmerkelijke periode in onze dorpsgeschiedenis in herinnering brengen. Het belooft in 2018 een uniek massaspektakel te worden met meer dan honderd Essenaren op het podium!

Meeslepende oorlogsmusical

Luc Stevens Producties werkte voor Essen een uniek scenario uit. De kloostertuin van het college (Rouwmoer) vormt het historische decor voor een meeslepend oorlogsmusical. (N)iemandsland, in een regie van Hannes Vandersteene, vertelt de kroniek van een door de vijand bezette bevolking die, ondanks de dagelijkse strijd om te overleven, haar universele waarden en fundamentele normen nooit zal verloochenen.

200 figuranten, 150 helpers en duizenden toeschouwers

Vzw Kobie en Luc Stevens Producties gaan samen de uitdaging aan om liefst 200 figuranten, 150 helpers en duizenden toeschouwers, verdeeld over twee weekends en zes voorstellingen, vanop een overdekte tribune te laten genieten van dit massaspektakel. Het staat buiten kijf dat (N)iemandsland in september 2018 dé happening van Essen zal worden.

Verhaal opgebouwd rond emoties

(N)iemandsland is niet zo maar een ‘toneelstuk’ maar een groots opgezet dans-en muziektheaterspektakel dat zal plaatsvinden in de oude kloostertuinen. De massamusical zal de toeschouwer gedurende twee uren onderdompelen in de wereld van het Essense notarisgezin Pelgrims en het landbouwersgezin Van Loon tijdens ‘De Groote Oorlog’. Het verhaal is opgebouwd rond emoties, liefde, pijn, verdriet, geluk, tegenslag en samenhorigheid. (N)iemandsland zal iedereen, van groot tot klein, recht in het hart raken, beroeren en betoveren, een gebeuren dat in Essen en omgeving nog lang zal blijven nazinderen.

 

Meer info en contact?
niemandsland@essen.be 

Tickets?
Vzw Kobie 


Coördinator (N)iemandsland
Steff Nouws
0479 71 26 97 (na 17.00 uur)
niemandsland@essen.be