naar inhoud

vzw Kobie

In de kijker

foto: Steeds als eerste op de hoogte

Steeds als eerste op de hoogte

Het valt wel eens voor dat vzw Kobie onverwacht, tussen de spreekwoordelijke soep en patatten, een mooi aanbod krijgen. Hét kanaal aan wie we dit dan ...

Lees meer

Ontdek het aanbod van vzw Kobie

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Ben je graag als eerste op de hoogte van activiteiten? Abonneer je dan vrijblijvend op de vzw Kobie nieuwsbrief. 

Ik wil me abonneren op de vzw Kobie nieuwsbrief.

 

Waar koop ik een ticket?

Kaarten zijn online verkrijgbaar via deze webpagina. Hou je bankkaart bij de hand, je wordt immers meteen doorverwezen naar een beveiligde betaalpagina.

Geen printer ter beschikking? Geen probleem, aan de Vrijetijdsbalie en bij VVV de Tasberg helpen we je graag verder.

 

Vrijwilligers

Vzw Kobie werkt vaak samen met vrijwilligers. Alle informatie over de rechten, plichten, verzekering e.d. vind je terug op ons vrijwilligersloket.

 

(N)iemandsland

In 2018 werkt vzw Kobie, samen met vele Essenaren, aan het massaspektakel (N)iemandsland.

 

Wat is vzw Kobie?

Het gemeentebestuur hecht veel belang aan het ‘samenkomen’ van mensen en daarom biedt het een breed cultureel aanbod aan en organiseert het diverse evenementen. Voor de praktische uitwerking van deze activiteiten richtte het bestuur in januari 2012 een evenementenvzw op, deze structuur werd ‘vzw Kobie’ gedoopt.

De vzw heeft een samenwerkingsovereenkomst met het gemeentebestuur afgesloten. Vzw Kobie krijgt een toelage van het gemeentebestuur om een breed gamma aan (culturele) activiteiten/evenementen op te zetten.

Vzw Kobie is een gemeentelijke vzw met in de algemene vergadering 12 vertegenwoordigers uit de gemeenteraad met elk twee stemmen. Daarnaast zijn er 19 vertegenwoordigers vanuit het ruime socio-culturele veld. 

De raad van bestuur bestaat uit 21 mensen met 12 vertegenwoordigers van de politieke fracties die de gemeenteraad (gemeentebestuur) vertegenwoordigen. Daarnaast zijn er 9 vertegenwoordigers uit het socio-culturele veld die in de algemene vergadering zetelen. 

De raad van bestuur heeft op haar beurt een dagelijks bestuur gekozen.