naar inhoud

vzw Kobie

In de kijker

foto: Kinderfilm op woensdagmiddag

Kinderfilm op woensdagmiddag

Een ontspannende middag met Gru, Lucy, hun schattige dochters Margo, Edith en Agnes en natuurlijk de Minions!

Lees meer
foto: Pascale Platel's TET Talk

Pascale Platel's TET Talk

Straf verhaal! Straffe madam! Een succes op de Gentse feesten. Kom kijken naar Pascale Platel. Opgelet : nieuwe locatie!

Lees meer
foto: Werk mee aan (N)iemandsland

Werk mee aan (N)iemandsland

Voor het project (N)iemandsland werken we samen met honderden vrijwilligers die zowel voor als achter de schermen hun handen uit de mouwen kunnen stek...

Lees meer
foto: Neem deel aan de Kunstroute

Neem deel aan de Kunstroute

Ben je creatief en wil je met je werken aan het grote publiek tonen? Schrijf je dan voor 1 maart in voor de Kunstroute.

Lees meer

Het gemeentebestuur hecht veel belang aan het ‘samenkomen’ van mensen. Daarom biedt het bestuur een breed cultureel aanbod aan en organiseert het diverse evenementen. Voor de praktische uitwerking van deze activiteiten richtte het gemeentebestuur in januari 2012 een evenementenvzw op, deze structuur werd ‘vzw Kobie’ gedoopt.

De vzw heeft een samenwerkingsovereenkomst met het gemeentebestuur afgesloten. Vzw Kobie krijgt een toelage van het gemeentebestuur om een breed gamma aan (culturele) activiteiten/evenementen op te zetten.

Aanbod

Het aanbod varieert van Blackboxconcerten, theatervoorstellingen, pop-up cinema's, gegidste wandelingen tot optredens in het park. Om het overzichtelijk te houden verschijnt er tweemaal per jaar een mooie seizoensbrochure. Begin januari en begin juli kan je deze verwachten.

Nieuwsbrief

Ben je graag als eerste op de hoogte van activiteiten? Abonneer je dan vrijblijvend op de vzw Kobie nieuwsbrief. 

Ik wil me abonneren op de vzw Kobie nieuwsbrief.


Kaartverkoop

Kaarten zijn online verkrijgbaar via deze webpagina. Hou je bankkaart bij de hand, je wordt immers meteen doorverwezen naar een beveiligde betaalpagina.

Geen printer ter beschikking? Geen probleem, aan de Vrijetijdsbalie helpen we je graag verder.

Meer info
Vzw Kobie is een gemeentelijke vzw met in de algemene vergadering 12 vertegenwoordigers uit de gemeenteraad met elk twee stemmen. Daarnaast zijn er 19 vertegenwoordigers vanuit het ruime socio-culturele veld. 

De raad van bestuur bestaat uit 21 mensen met 12 vertegenwoordigers van de politieke fracties die de gemeenteraad (gemeentebestuur) vertegenwoordigen. Daarnaast zijn er 9 vertegenwoordigers uit het socio-culturele veld die in de algemene vergadering zetelen. 

De raad van bestuur heeft op haar beurt een dagelijks bestuur gekozen.

Vrijwilligers

Vzw Kobie werkt vaak samen met vrijwilligers. Alle informatie over de rechten, plichten, verzekering e.d. vind je terug op ons vrijwilligersloket.

 

(N)iemandsland

In 2018 werkt vzw Kobie, samen met vele Essenaren, aan het massaspektakel (N)iemandsland.

 

Ontdek de brochure van vzw Kobie met de komende activiteiten