naar inhoud

Wijk-werken (voormalig PWA)

Vanaf 1 januari 2018 werd het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA) omgevormd tot ‘wijk-werken’. Dat is een beslissing van de Vlaamse Regering. Concreet betekent het dat de VDAB dit wijkwerken voortaan organiseert. Het PWA-bureau in het gemeentehuis verdwijnt dus.

Heb je vragen of wil je contact opnemen: 

Pascale Huybrechts
0470 18 36 89

https://www.vdab.be/wijk-werken 

Werkzoekende

Wijk-werken informeert je over de activakaart en vraagt deze kaart voor je aan bij RVA.
Ben je jonger dan 45 jaar en 2 jaar werkloos of ouder dan 45 jaar en 1/2 jaar werkloos, of krijg je een uitkering van het OCMW? Dan kom je in aanmerking om een beperkt aantal uren te werken via Wijk-werken.

Werknemer

Wijk-werken geeft hulp bij het aanvragen van tijdskrediet en loopbaanonderbreking.

Met het ‘wijk-werken’ gaan heel wat werkzoekenden aan de slag in scholen, bij verenigingen, bij de gemeente of in land- en tuinbouwbedrijven. Of ze gaan bij mensen thuis enkele uren per week extra werkervaring opdoen. Deze ervaring is voor werkzoekenden goud waard: dit is een stap vooruit in hun zoektocht naar een duurzame job.

Vraag een helpende hand

Met wijk-werken kan je het gras laten afrijden bij jou thuis, kinderopvang vragen, busbegeleiding van en naar je school vragen. Met wijk-werken kan dat allemaal. Ben je op zoek naar een parkingwachter of logistieke hulp bij events, doe dan beroep op een wijkwerker. Bij je registratie op vdab.be/wijkwerken krijg je een overzicht van alle activiteiten die mogelijk zijn in Essen.

 

 

A tot Z

Contact

adres
Antwerpsesteenweg 1302950 KapellenBELGIE
tel.
03 660 12 20
e-mail
karen.debruyn@vdab.be
website
https://www.vdab.be/wijk-werken