naar inhoud

Uit in Essen

 • Alle activiteiten
 • Euraudax Kapellen

  op za 24 aug

  Groepswandeling aan 6 km/u. Marche en groupe à 6 km/h. Lijntocht. Essen-Kapellen (25-50 km). Start 25 km ook mogelijk om 14.00u aan Parochiecentrum, Vredeslaan (Heide). Landwegen en veel heide (1e lus). Villawijken, Mastenbos en parken (2e lus).

 • Film tijdens Z!T | Kies je film

  op za 24 aug

  De Zomer In Tatteljee, kortweg Z!T, is een zomers evenement in de tuin van Tatteljee. Deze wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een geanimeerde zomerbistro met cocktails, hapjes en gastronomische schotels. Op 24 augustus ben je van 15.00 tot 20.00 uur welkom bij Café Rakkewiet met een graffitiactiviteit, circusworkshop en optredens. Meer info via www.tatteljee.be. Vier zaterdagen plaatst ...

 • Graffiti op Z!T

  op za 24 aug

  Graffiti workshop voor kids tussen 10 en 14 jaar op café Rakkewiet van Z!T ! Vooraf aanmelden of inschrijven, plaatsen zijn beperkt.

 • Grote Garageverkoop

  op za 24 aug

  We (= familie Bevers) gaan kleiner wonen en verkopen een leven van spullen en voorwerpen. Meubels, decoratie, Lego, playmobil, parasols, tuindecoratie, parasols, potten, keukenspullen, boeken,... Van 10 uur tot 17 uur.

 • Kalligrafie "Gedrukte letters"

  op za 24 aug

  Op eenvoudig manier leer je een drukletter maken en afdrukken. De workshops op zaterdag gaan door tijdens Z!T, Zomer In Tatteljee. Breng zeker je familie mee! Want terwijl jij bezig bent kan men genieten in een gezellige zomerbar

 • Kinderyoga

  op za 24 aug

  Word je mee een stevige boom, een treurwilg, een wilde beer of een stille kikker? De workshops op zaterdag gaan door tijdens Z!T, Zomer In Tatteljee. Breng zeker je familie mee! Want terwijl jij bezig bent kan men genieten in een gezellige zomerbar

 • Z!T (Zomer in Tatteljee) - Café Rakkewiet

  op za 24 aug

  vanaf 15 h : KIDS ROMMELMARKTJE - CIRCUSWORKSHOP , kinderanimatie, workshops, muziek, zomerbistro en om 21h30 openluchtfilm ism. Kobie (zie website)

 • Z!T on stage

  op za 24 aug

  Kids kapen het podium : muziek door en met kinderen. Piano for kids : Liesbeth leert elke kind een liedje spelen op de piano in 10 minuutjes… een uniek ervaring

 • Armbandje in leer maken - Studio Ambacht

  op zo 25 aug

  Onder begeleiding van Artis Tiki kom je te weten hoe je met behulp van de ponstechniek leer kan bewerken. Je maakt een stoere armband die helemaal bij jou past of eentje die je aan goede vriend of vriendin kan schenken. De workshop duurt 30 minuten, bekijk ook onze andere workshops van Studio Ambacht op dezelfde dag!

 • Creatieve Markt - Studio Ambacht

  op zo 25 aug

  Heb jij een passie voor een materiaal of een techniek én wil je dit graag aan een groter publiek tonen? Reserveer dan snel een plaats op de markt van Studio Ambacht. Deelname is gratis. Stuur een foto van jouw werk naar info@karrenmuseum.be. Wij spelen je vervolgens alle informatie over het concept van dit evenement door.

 • Giet zelf een tinnen soldaatje - Studio Ambacht

  op zo 25 aug

  ?Tingieterij de Engel strijkt op 25 augustus neer in het Karrenmuseum. Met een korte instapworkshop van ongeveer een uur leer je zelf een tinnen beeldje gieten. Bekijk ook onze andere workshops van Studio Ambacht op dezelfde dag!

 • Haak zelf een mandje - Studio Ambacht

  op zo 25 aug

  Een mandje kan ook gehaakt worden! Sofie van SimplySODesign is gepassioneerd door breien, haken, spinnen, wol,... en koppelt dit aan haar liefde voor de natuur en planten. In deze workshop leer je hoe je met 100% gerecycleerd textielgaren een mandje van hoge kwaliteit kan maken! De workshop duurt een uur. Bekijk ook onze andere workshops van Studio Ambacht op dezelfde dag!

 • Kubb + Mölkky

  op zo 25 aug

  De bedoeling is om het KUBB-spel te leren kennen en onder de knie te krijgen.Iedere laatste zondag van de maand. Inschrijven is niet nodig.Ter plaatse komen om 9.45u. Begin 10u. tot 11.30u. Ook het nieuwe opkomend Fins spel : MÖLKKY kan er aangeleerd en gespeeld worden.

 • Leer een beeldje boetseren - Studio Ambacht

  op zo 25 aug

  ?Iedereen kan een figuur boetseren! Stap voor stap legt Marjolein van Atelier Muns je uit hoe je zelf een mooi beeldje maakt. De workshop duurt ongeveer een uur. Bekijk ook onze andere workshops van Studio Ambacht op dezelfde dag!

 • Leer zeefdrukken - Studio Ambacht

  op zo 25 aug

  ?Ben je creatief en heb je zin om een nieuwe techniek aan te leren? In deze workshop ontdek je de techniek van het zeefdrukken en maak je een originele print. De workshop duurt 20 minuten. Bekijk ook onze andere workshops van Studio Ambacht op dezelfde dag! Deze Workshop wordt begeleidt door de getalenteerde zeefdrukster Karen Spiessens van Atelier Van deZon en zeefdrukster&kunstenares Hannah ...

 • Studio Ambacht

  op zo 25 aug

  Steek je handen uit de mouwen en reserveer een plekje in één van de workshops, waarin je een techniek, een materiaal of een nieuwe passie kan ontdekken. Een bond en gevarieerd gezelschap aan creatievelingen stelt gelijktijdig zijn producten tentoon. Beleven, bewonderen, leren of gewoon de sfeer opsnuiven, luidt de boodschap van deze dag! Prijs: Inkom gratis, workshops betalend ...

 • Vlecht zelf een mand - Studio Ambacht

  op zo 25 aug

  In de touwslagerij wordt het ambachtelijke productieproces van de stootboei uitgelegd. Wat niemand weet is dat deze techniek ook gebruikt kan worden om manden te maken. Gedurende 1 uur leer je deze knooptechniek te beheersen en keer je met jouw mandje terug naar huis. Bekijk ook onze andere workshops van Studio Ambacht op dezelfde dag!

 • Activak jeugdvakanties – Paardrijden manege Speycker

  van zo 25 aug

  Paardrijden in een topmanege met superpaarden. Dat is het paardrijkamp in Essen. Geniet van de leuke lessen in manege Speycker, vlakbij de Kalmthoutse Heide. Zou je graag willen paardrijden maar is het er nog niet van gekomen of heb jij al massa's ervaring? Geen probleem, jullie zijn allebei heel erg welkom in manege 't Speycker! Samen met onze animatoren en de beste paardrij-instructoren ...

 • Pottendraaien voor kids

  op ma 26 aug

  Op een draaischijf leer je potten draaien, die je later gaat glazuren. Prijs is incl. materialen.

 • Ronde Van Essen

  van ma 26 aug

  De Ronde van Essen is een loopwedstrijd voor kinderen vanaf 5 jaar, jongeren én volwassenen. De wedstrijd vindt plaats van maandag tot zaterdag, elke dag in een andere Essense wijk.

 • Lotgenotencontact Fibromyalgie

  op do 29 aug

  Vlaamse Liga Voor Fibromyalgie-Patiënten Lotgenotencontacten. Voor alle fibromyalgie patiënten, partners, familie, begeleiders mogen meekomen voor een babbeltje, gewoon eens gezellig samenzijn om ongedwongen ervaringen te delen met diegene die je wel begrijpen. IEDERE LAATSTE DONDERDAG VAN DE MAAND telkens van 13u tot 16u. Meer info: Nancy Francken (tel: 049916 20 11).

 • Exit Summer

  op vr 30 aug

  Al voor de 11e keer organiseert Chiro Essen-Centrum hét feest om de zomervakantie mee af te sluiten: Exit Summer! Gooi je dansbenen los terwijl je geniet van de te-gekke schijven van onze DJ's & drink een lekkere cocktail in onze gezellige bodega!

 • Nacht van de vleermuis

  op vr 30 aug

  Wist je dat er in de loodsen en de bossen van het museum verschillende vleermuizen wonen? Op vrijdag 30 augustus kom je alles over deze mysterieuze nachtwezens te weten en kan je met al je vragen bij een expert terecht. Vervolgens trekken we met een batdetector erop uit en gaan we in de omgeving op verkenningstocht. Wie: Liefhebbers van vleermuizen Prijs: Gratis ...

 • Voordracht "Nacht van de vleermuis"

  op vr 30 aug

      Info:    Joris Pinseel -    03/667 57 97 -    joris.pinseel@fulladsl.be

 • BBQ en zomerbar Chiro tuinfeesten

  op za 31 aug

  Kom op zaterdag 31 augustus lekker smullen tijdens de barbecue van Chiro Essen-Centrum. Aansluitend kan je genieten van een lekker drankje, hapje en van de gezellige sfeer op onze zomerbar. Kan je maar niet genoeg krijgen van het kamp? Iedereen is welkom op ons fotomoment dat vanaf 16u00 van start zal gaan.

 • rommelmarkt wildert west

  op zo 1 sep

  Gezellige rommelmarkt in wildert In de straten rooiendamlaan, groenlaan, kleiputtelaan,... Kom zeker eens een kijkje nemen!

 • Start- en Opendeurdag

  op zo 1 sep

  Op deze dag trappen we de start van het nieuwe turnseizoen in. Tegelijk openen wij feestelijk onze deuren van de gloednieuwe turnhal waar vanaf 2 september de trainingen zullen doorgaan. Aan de hand van een persoonlijk rondleiding in de hal, kan u kennismaken met de laatste nieuwe toestellen en technieken van de gymnastiek.

 • Stand 'Art 'Toshi Mesu'

  van zo 1 sep

  Elke maand komt een creatieve Essenaar met één werk naar buiten. Onder de noemer Stand 'Art palmt hij of zij een maand lang de ezel of sokkel in. In de maand september is het de beurt aan Toshi Mesu. Het schilderij of beeld is een verslag van een reis die ik gemaakt heb. Fantasie in werkelijkheid, het proberen te maken wat ik mis. Verf, hout en materialen. In de wereld waarin wij leven. ...

 • 26e Wandel-4-daagse

  op ma 2 sep

  Start 18 km tot 18.00u, 12 km tot 18.30u. De 18 km is een combinatie van de 6 en 12 km. Landelijke en bosrijke omloop. Voor de late vertrekkers wordt een zaklamp sterk aanbevolen! Trofee voor deelnemers aan de 4 dagen. Aankomst vóór 21.00u.

 • Wandel-4-daagse Essen

  op ma 2 sep

  mooie trofee voor de deelnemers aan alle 4 de dagen

31-60 Van 201
Wilt u ook een activiteit toevoegen?
Dat kan via www.UITdatabank.be.