naar inhoud

Uit in Essen

Wordt verwacht

 • Stand 'Art 'Jeannine Douws'

  van do 1 okt

  Elke maand komt een creatieve Essenaar met één werk naar buiten. Onder de noemer Stand 'Art palmt hij of zij een maand lang de ezel of sokkel in. In de maand oktober is het de beurt aan Jeannine Douws. Jeanine creëert graag al boetserend sprookjescreaties. In de provincie Antwerpen zijn ze erg in trek, ATV maakte eens een reportage voor het programma 'In de buurt van'.

 • Puur Lokaal | Onder voorbehoud van COVID-19

  op zo 11 okt
 • Stand 'Art 'Annie Andriessen'

  van zo 1 nov

  Elke maand komt een creatieve Essenaar met één werk naar buiten. Onder de noemer Stand 'Art palmt hij of zij een maand lang de ezel of sokkel in. In de maand november is het de beurt aan Annie Andriessen. Naast beeldhouwer is zij ook schilder. In haar schilderijen verwerkt Annie 'afval' van haar afgewerkte beelden. Ze schildert abstract, haar werk is vooral meditatief.

Lopende activiteiten

 • De code is kunst

  tot wo 30 sep

  Stippel zelf je (kunst)route uit! Op deze wandeling combineer je bewegen met kunst kijken. Ga op pad met de brochure en stippel zelf je route uit langs de verschillende codes. Kom je een code tegen? Dit is kunst! Scan de QR-code op het bordje en duik in het atelier van een Essense kunstenaar. Het filmpje dat op jouw telefoon verschijnt neemt je mee naar een creatieve wereld.

 • Stand 'Art 'Walter Mennes'

  tot wo 30 sep

  Elke maand komt een creatieve Essenaar met één werk naar buiten. Onder de noemer Stand 'Art palmt hij of zij een maand lang de ezel of sokkel in. In de maand september is het de beurt aan Walter Mennes. Dit lid van de Kalmthoutse Fotokring en de Essense Kunstenaars maakt vooral fotoreeksen van landschappen en het leven in verschillende landen. Onder kleine reeksen van eenzelfde onderwerp ...

 • Expo 'Bedankt helden'

  tot vr 25 sep

  ?Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente van 18 tot 25 september zetten we op drie verschillende locaties onze coronahelden in het licht. Deze helden zetten alles op alles om onze gemeente draaiende te houden. Zij dragen zo rechtstreeks bij aan een vredevolle en stabiele samenleving, hét doel van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Bekijk de expo tijdens de ...

1-6 Van 6