naar inhoud

Uit in Essen

 • jam op den hoek

  op zo 11 jun

  Akoestische jamsessie IEDEREEN welkom om mee te spelen of gewoon iets te komen drinken! Breng je eigen instrument mee en kom gezellig een liedje zingen of een deuntje spelen. Ook al denk je dat je helemaal niet goed kunt spelen of heb je podiumvrees of andere uitvluchten, het stoort zeker niet als je met je (gestemd) instrument er gewoon bij komt zitten en op de achtergrond gewoon een...

 • Optreden Jack Woods

  op di 13 jun

  Jack Woods komt op dinsdag 13 juni optreden in LDC De Essentie. Hij brengt zowel country & Western, maar ook Nederlandstalige nummers. Zeker de moeite waard om langs te komen.

 • De be-STEM-ming

  op zo 2 jul

  Koor ERICANTAT brengt een muzikale zoektocht vol SAMENZANG.

 • Kris Doms

  op za 15 jul

  One man orchestra. Kris zorgt voor de sfeer in onze tuin. Zelf omschrijft hij zich graag als een Juke box. Deze sublieme gitarist lijkt alles te kunnen spelen!

 • Violiste Nataliia Lozova en haar kwartet

  op za 15 jul

  Nataliia's vioolkwartet brengt onder onze tipi een prachtig luisterconcert. Van klassiek tot Oekraïense volksmuziek, Nataliia heeft een voorkeur voor melodieën die je hart sneller doen slaan. Ze houdt van opgewekte muziek, waar je blij van wordt.

 • FioMönNob trio

  op za 19 aug

  Advaita trio brengt met eigen nummers, jazz en latin klassiekers een zomerse sfeer naar ZIT. Giuseppe Fiorentino - zingt en Willem Heylen op gitaar en .... Zij treden dit jaar op als trio.

 • Shelter - Silke en Ruud

  op za 19 aug

  Singer-songwriter Silke Janssens schrijft songs dicht bij het leven. Naast rijke zanglijnen en minimale gitaarakkoorden, is het de prachtige stem van Janssens die het intieme leven optilt. Haar nom de plume, Shellter, heeft Janssens niet gestolen: haar songs omhullen de luisteraar, ze maakt muziek om in te schuilen. Voor luisteraars die houden van zachte Indie folk.

 • Fakelaki

  op za 2 sep

  19:30 Z!T on stage: Fakelaki Fakelaki plant op Z!T een bijzonder luisterconcert waarbij ze jazz standards, tango, franse chanson, wereldmuziek en zelfs klassiek in elkaar weven tot een muzikale deken. Op drums en piano begeleid door Danny Uytdewilligen en Liesbeth Baeteman, schitteren trompettist Peter Schiedon en zangeres Eva Aerts in de hoofdrol van deze muzikale avond.

 • Tango Arrabal

  op za 2 sep

  16:00 Z!T on stage: Tango Arrabal Tango Arrabal brengt hoogtepunten uit 100 jaar Argentijnse tango-geschiedenis. De Muziek, het verhaal en leuke anekdotes. Ze halen de mosterd bij grote tangomeesters als Astor Piazzolla en Carlos Gardel. Volgende instrumenten konden daarbij niet ontbreken: bandoneon, viool, contrabas, gitaar, zang En natuurlijk mag er gedanst worden!

 • Souvenirs d'Afrique

  op zo 3 sep

  Souvenirs d'Afrique, Nederlandse en Vlaamse vrienden maken op traditionele West-Afrikaanse ritmes geïnspireerde muziek. Naast doundouns (bastrommels), djembé en shekere staan de kamale n'goni (pentatonische snaarinstrumenten) en de saxofoon centraal in hun gezelschap

 • Vlado Kumpan und seine musikanten

  op za 14 okt

  De Essener Muzikanten organiseren voor de 40ste keer hun oktoberfeesten, zaterdagavond staan Vlado Kumpan und seine musikanten op het podium, zij brengen voor u mooie trompetsolo's in de typische Tsjechische stijl, maar durven ook uitstapjes te maken naar meer bekendere muziek.

1-11 Van 11
Wilt u ook een activiteit toevoegen?
Dat kan via www.UITdatabank.be.