naar inhoud

Uit in Essen

 • Bijenknutselworkshop

  op wo 26 mei

  Van 30 mei tot 6 juni is het week van de bij. Een zeer BIJzzzzzonder verhaal. We willen de bibliotheek veranderen in een bijenparadijs. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Met hout, bamboe, stenen, stro en zoveel meer gewone dingen kan je een gezellig huisje maken voor heel wat bijtjes en andere insecten. Of misschien maken we wel bijtjes en bloemetjes uit gekleurd papier? Is deze activiteit ...

 • Met touw kan je tekenen

  op wo 2 jun

  Een eenvoudige techniek waarmee je hippe en creatieve lijntekeningen kan maken? Punniken is het juiste antwoord! In deze workshop leer je de kunst van het punniken beheersen en kom je te weten hoe je figuren als herfstbladeren, dinosaurussen of bloemen uit een punnikklos kan laten vloeien.

 • Smeden - kids

  op za 5 jun

  Altijd al afgevraagd hoe je vuur kan maken zonder stekjes of een aansteker te gebruiken? Dan is het maken van een tondeldoos vast iets voor jou! Tijdens deze workshop kom je alles te weten over een tondeldoos én leer je de instrumenten zelf maken. Bereid je voor om in de smidse te duiken om een vuurslag te smeden, het bos uit te spitten om een vuursteen te vinden en een vuur te stoken om ...

 • Van boomstam tot lepel

  op zo 13 jun

  Hausgemacht neemt je een dag mee in de wereld van het houtsnijden. We starten met een boomstam en eindigen bij een afgewerkte lepel. Tijdens dit atelier leer je hout uitkiezen, een stammetje klieven, de basisvorm met een bijl uithakken en de verschillende snijtechnieken die gebruikt worden bij het lepelsnijden. Verder kom je meer te weten over de verschillende houtsoorten en het afwerken van ...

 • Kaleien van je gevel

  op za 19 jun

  Kaleien is een populaire techniek waarbij je een dunne laag kalkpleister aanbrengt op je gevel. Hierdoor krijgt je woning een rustgevende afwerking die tegen slagregen beschermt en een goede dampdoorlaatbaarheid verzekert. In deze cursus leer je alles over de techniek en de samenstelling van het product zodat je zelf thuis aan de slag kan gaan.

 • Van leder tot schoudertas

  op zo 20 jun

  Handmatig leder bewerken doe je op zondag 20 juni bij Artis Tiki. In deze workshop leer je enkele basistechnieken als snijden, perforeren, naaien en ponsen. Hierbij wordt er dieper ingegaan op de zadelmakersteek, het type van leder en de afwerking ervan. Het eindresultaat is een uniek lederen tasje, ideaal voor het dagelijks dragen van je essentiële items.

 • Van leder tot schoudertas

  op zo 27 jun

  Handmatig leder bewerken doe je op zondag 27 juni bij Artis Tiki. In deze workshop leer je enkele basistechnieken als snijden, perforeren, naaien en ponsen. De vorm, de kleur en de afwerking bepaal je zelf mee waardoor je een uniek lederen tasje maakt, dat je nergens anders zal terugvinden.

 • Houtsnede

  op vr 9 jul

  Op vrijdag 9 juli wroeten we samen met jou in de wereld van de grafiek! Dit doen we door het maken van een houtsnede! ? Lieve, mooie en gekke illustraties worden in een houten stempel gesneden om later op postkaarten of T-shirts gedrukt te worden. Tijdens deze workshop leer je alles over harde en zachte houtsoorten, gutsen en gutstechnieken en het creatief drukken van je tekening.

 • Duurzaam bouwadvies

  op ma 6 sep

  Bouw of verbouwplannen? Reserveer dan een sessie gratis en onafhankelijk bouwadvies in het gemeentehuis van Essen. Heb je vragen over isolatie, ventilatie, verwarming of keuze van materialen? Is je woning conform de nieuwe wetgeving? Met bouwadvies geraak je op de juiste weg. In een persoonlijk gesprek overloopt een onafhankelijk professioneel adviseur van Kamp C de duurzame mogelijkheden voor ...

 • 't Verflabo

  op wo 8 sep

  Wat doe je als je met kleur wil schilderen en er geen verfwinkels bestaan? In het verflabo duik je in eeuwenoude receptenboeken en leer je experimenteren met de gekste ingrediënten en natuurlijke pigmenten. Wist je dat ze vroeger zelfs urine en eigeel gebruikten? Samen testen we enkele recepten uit, zodat je thuis in je eigen receptenboek verder aan de slag kunt gaan!

1-10 Van 10
Wilt u ook een activiteit toevoegen?
Dat kan via www.UITdatabank.be.