naar inhoud

Uit in Essen

Wordt verwacht

 • Ski- en snowboarddag

  op do 27 feb

  Je ziet sowieso sneeuw tijdens de krokusvakantie als je beslist om mee te gaan op de ski- en snowboarddag van de gemeente. Je moet je wel op tijd inschrijven, want de plekjes in de bus zijn fel begeerd.

 • Ontspanningslessen kleuters

  van ma 2 mrt

  Tijdens deze ontspanningslessen worden de kleuters spelenderwijs technieken aangeleerd om te leren omgaan met spanning, hoe tot rust te komen, te ontprikkelen enz... Ze zijn geschikt voor elk kind.

 • Wandeling in Lille, Bosbeek & Slagmolen

  op zo 29 mrt

  Lille is een van de 5 gemeenten van “het land van Playsantiën” Dit waren de vroegere buitenverblijven van de stedlijke burgerij. Een streek om te wandelen en te fietsen. Onze wandeling  van 9 km leidt ons door velden en bossen waar de streek rijk aan is. Een mooie voorjaarswandeling met een tussenstop in Lille. Deze wandeling is een organisatie Van Pasar Sint-Lenaerts i.s.m. met Pasar Essen  

 • Open G-tennis namiddag

  op za 18 apr

  Alle sportieve mensen met een fysieke en/of mentale beperking en/of ASS welkom

 • Lentewandeling in Rucphen (Ned.)

  op zo 19 apr

  Een afwisselende lentewandeling in de omgeving van Rucphen. We vertrekken aan camping De Posthoorn en wandelen een stuk door de Rucphense Bossen.Nadien genieten van een afwisselend landschap en wandelen langs de achterkant van het Militaire Kamp. Halverwege is er natuurlijk een drinkstop voorzien in het centrum van Rucphen.

 • Wandeling in vestingstadje Klundert (Ned.)

  op zo 10 mei

  Klundert was een belangrijke schakel van de zuidelijke verdedigingslinie tegen de Spanjaarden. De vestingstad lag tijdens de Tachtigjarige Oorlog op een strategische plek: precies op de grens van Holland en Brabant. Dat zag Willem van Oranje ook. Daarom omwalde hij het stadje in 1583 met vestingwerken: bastions, een aarden wal en een gracht. Die vestingwerken zijn goed bewaard gebleven of ...

 • Dag van het buitengewone kind

  op za 16 mei

  Het gemeentebestuur van Essen organiseert op 16 mei 2020 naar jaarlijkse gewoonte een speciale dag voor het 'buitengewone' kind. Het thema is Jungle. Het gaat door op de Schamhoeve bij Jan en Rien.

 • Dagfietstocht vanuit Essen

  op zo 7 jun

  Evenals vorige jaren maken we een dagfietstocht vanuit Essen. De bestemming houden we evenals vorige jaren als een verrassing. Onderweg plannnen we natuurlijk ook de nodige stops om een hapje te eten en onze dorst te lessen.  

 • Avondwandeling in de Horendonkse Bossen met gids en BBQ aan de Marantvijver

  op vr 10 jul
 • Euraudax Kapellen

  op za 29 aug

  Groepswandeling aan 6 km/u. Marche en groupe à 6 km/h. Groepsstart. Départ en groupe. Lijntocht van Essen over Heide naar Kapellen. 2e start om in Café Sandy in Heide om 14.00u. Eindpunt is NMBS-station van Kapellen.

 • Euraudax Kapellen

  op za 29 aug
 • Wandeling in Maria ter Heide, domein De Inslag

  op zo 18 okt

  De Inslag of Inslaen werd reeds vernoemd rond 1600. De naam verwijst naar de ingebruikname of ontginning. Het oorsponkelijk heidegebied werd ontgonnen als akker- en weiland. Later werden delen bebost. Het domein vormde eertijds een groot aaneengesloten geheel met de omringende bossen. Tijdens beide wereldoorlogen werd grote schade aangebracht door kaalkappingen omwille van de zichtbaarheid en ...

Lopende activiteiten

 • Lekker Stappen

  tot di 31 mrt

  Je vraagt tijdens de normale openingsuren van Bistro Tutti di Roma een routebeschrijving van de wandeling. Je betaald €5 en ontvangt daarvoor een huisproever of tegoedbon. Tijdens de wandeling beantwoord je drie vragen en zet je vier foto's in de juiste volgorde. Bij aankomst steek je de antwoorden in de urne en maak je meteen kans op een waardebon van €25. Andere horecazaken van andere ...

 • Voetjebal voor kleuters (Essen)

  tot za 27 jun

  Voetjebal is een voetballend speel- en leerconcept voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. Kleuters en peuters maken voor het eerst op een gestructureerde manier kennis met een bal, samen met papa of mama. Elke zaterdag van het jaar uitzonderlijk schoolvakanties (3 periodes per jaar - 10 lessen - 3 inschrijfperiodes per jaar).

1-14 Van 14