naar inhoud

Bazaar Mundial

Deze informatie is niet meer actueel!
Gemeentebestuur Essen en de werkgroep de Wereld in Essen organiseert tweejaarlijks verschillende activiteiten om de Noord-Zuidproblematiek in de kijker te zetten. Bazaar Mundial is daar de bekendste van. Essense ontwikkelingsorganisaties (of Vierdepijlers) krijgen zo de kans om hun projecten in het Zuiden kenbaar te maken in Essen. Hoe groot of klein ze ook zijn. Ze geven informatie ov...

Wanneer

  • 18 november ’23 (za)
    van 13.30 u tot 18.00 u
  • 19 november ’23 (zo)
    van 13.30 u tot 18.00 u

Info

Gemeentebestuur Essen en de werkgroep de Wereld in Essen organiseert tweejaarlijks verschillende activiteiten om de Noord-Zuidproblematiek in de kijker te zetten. Bazaar Mundial is daar de bekendste van.

Essense ontwikkelingsorganisaties (of Vierdepijlers) krijgen zo de kans om hun projecten in het Zuiden kenbaar te maken in Essen. Hoe groot of klein ze ook zijn. Ze geven informatie over wat ze juist inhouden, wat de problematiek is in het specifieke land en hoe je ze kan ondersteunen. De organisatoren streven ernaar om alle Essense projecten samen te brengen tijdens het voorlaatste weekend van november.

Bazaar Mundial is een feest voor groot en klein: een (h)eerlijke bar met hapjes, kinderworkshops, multiculturele optredens, tweedehandsboeken t.v.v 11.11.11 en supertoffe cadeautjes tegen de feestdagen!

Ontdek alvast de Essense ontwikkelingsorganisaties.
CoopSaam
Een solidaire organisatie die oplossingen zoekt om duurzame consumptie voor iedereen mogelijk te maken. Opgericht door Essenaren met als doel bewuster te consumeren en dit mogelijk te maken voor een breed publiek. 

Finado
Finado zet zich in voor gezinnen in Ethiopië en Haïti die in extreme armoede leven. Naast die individuele aanpak steunen ze de gemeenschap met de bouw van water- en sanitaire voorzieningen, school- en voedingsprojecten. 

Destiny Schoolproject Tanzania 
Deze organisatie zet zich in voor de ontwikkeling van kleuter- en lager onderwijs in Tanzania. Dankzij dit project krijgen jongeren een echte kans op educatie.

De Brug
De Brug is een Kalmthoutse vereniging die zich sinds 1976 inzet voor kleinschalige ontwikkelingshulp.

Vrienden van Afrika
Deze vzw steunt projecten in Kameroen en Tanzania. Zij geven advies en ondersteuning aan medische projecten, scholenbouw en gehandicaptenzorg. 

KOCS Zambia
Dit is een vereniging die zich richt op het onderwijs in Kawbe te Zambia. Zij financiert vrijwillige leerkrachten, opleidingen, materiaal en renovaties van schoolinfrastructuur. 

Destiny
Deze organisatie zet zich in voor de ontwikkeling van kleuter- en lager onderwijs in Tanzania. Dankzij dit project krijgen jongeren een echte kans op educatie. 

Mali Muleba
In samenwerking met de boerenorganisatie Mali in Tanzania bouwt Mali Muleba het fruitverwerkingsbedrijf Mali Juice uit. Dat bedrijf biedt extra inkomsten voor lokale boeren en werknemers. 

Oxfam Wereldwinkel
Hier vind je het breedste assortiment aan fairtrade- en solidariteitsproducten van België. Een zuiver aanbod van ethische kwaliteitsproducten, gemaakt met respect voor mens en planeet. 

Stichting you and me for Gambia
Deze organisatie biedt hulp bij kleinschalige projecten voor de realisatie van een zelfvoorzienende lokale gemeenschap. Zij werken samen met Gambianen aan een circulaire economie en kwaliteitsvol onderwijs.

Missienaaikring Nispen
De Missienaaikring geeft ondersteuning aan mensen in kwetsbare situaties. Zo helpt het vandaag arme gezinnen in Oost-Europa met schoolmateriaal en kledij. 

Femma Wereldvrouwen
De organisatie staat voor passie, verbondenheid en daadkracht. Deze eigenschappen ademen de vrijwilligers en leden uit in alles wat ze doen.

INGWEE
Een vzw die zich richt tot de noden van opvoeding en onderwijs voor gezinnen met een of twee ouders van Afrikaanse origine. Dat doet het door een brede waaier aan activiteiten rond opvoeding en onderwijs.

De Wereld in Essen
De Wereld in Essen heeft oog voor diversiteit en pleit voor een mondiaal en solidair Essen. Het wil de inwoners informeren over de verschillende culturen die in Essen aanwezig zijn. 

Stedenband
Maak kennis met de doelstellingen en verwezenlijkingen van de stedenband met Witzenberg. Sinds 2002 werkt Essen mee aan een sterker lokaal bestuur voor deze Zuid-Afrikaanse gemeente. 

Amava
Deze organisatie biedt duurzame en structurele ondersteuning aan verschillende NPO's in Port-Elizabeth, Zuid-Afrika.

Babbelpunt
Het Babbelpunt bestaat uit een groep vrijwilligers die in een ongedwongen sfeer Nederlands oefenen met anderstaligen. Meer informatie vind je op de website van het Babbelpunt.

Waar

naam
Sporthal Heuvelhal
adres
Kapelstraat 7
2910 Essen

Prijs

Gratis (Kansentarief met UiTPAS Van Polder tot Kempen - 0,00 euro)

Contact

Telefoon
03 670 01 56
e-mail
vrijetijd@essen.be
website
http://www.essen.be

Organisatie

naam
Vrijetijdsbalie Essen
Alle activiteiten