naar inhoud

Cursus: Vogeltrek, een natuurfenomeen (Essen)

Deze informatie is niet meer actueel!
De vogeltrek is een van de boeiendste natuurfenomenen. Pas in de loop van vorige eeuw heeft men een goed deel van dit mysterie kunnen ontrafelen. In deze cursus gaan we in op de mechanismen die hier achter zitten. Ook gaan we na hoe vogels zich voorbereiden op die grootse onderneming. We leren verder hoe vogels zich gedragen tijdens hun trektocht en met welke problemen ze af te rekenen...

Wanneer

 • 04 oktober ’23 (wo)
  van 19.30 u tot 22.30 u
 • 11 oktober ’23 (wo)
  van 19.30 u tot 22.30 u
 • 14 oktober ’23 (za)
  van 08.00 u tot 13.00 u
 • 28 oktober ’23 (za)
  van 08.00 u tot 13.00 u

Info

De vogeltrek is een van de boeiendste natuurfenomenen. Pas in de loop van vorige eeuw heeft men een goed deel van dit mysterie kunnen ontrafelen. In deze cursus gaan we in op de mechanismen die hier achter zitten. Ook gaan we na hoe vogels zich voorbereiden op die grootse onderneming. We leren verder hoe vogels zich gedragen tijdens hun trektocht en met welke problemen ze af te rekenen hebben. Bij het trekonderzoek besteden we bijzondere aandacht aan de trektellingen, een populair gebeuren in Vlaanderen.

Op 14 oktober gaan we naar de trektelpost Muggepiske en komen we om 8u00 samen aan Parking Zuid in de Verbindingsstraat te Kalmthout. 

Op 28 oktober trekken we naar trektelpost De Klot. Om 8u00 komen we samen aan de Sneygaertseweg te Wuustwezel.

Prijs

Voor deze cursus zijn er verschillende tarieven van toepassing.

 • Basistarief: 30,00€

 • Sociaal tarief - voor wie het wat minder breed heeft*: 15,00€

* Twijfel je of je in aanmerking komt of heb je vragen? Bekijk onze Algemene Voorwaarden of neem contact op met de organisator van je cursus. 

Inschrijven

Stap 1: Online inschrijven

Voor deze activiteit kan je online inschrijven. Na je inschrijving ontvang je een digitale mailbevestiging. Mocht je binnen een paar minuten na je inschrijving geen mail ontvangen hebben, controleer dan of de mail tussen je SPAM zit en neem anders contact op met de contactpersoon hieronder.

Stap 2: Betalen

In de mailbevestiging vind je alle gegevens om tot betaling over te gaan. 

Waar

naam
Hof ter Weyden
adres
Greefstraat 1
2910 Essen

Prijs

€ 30,00

Organisatie

naam
Natuurpunt Noorderkempen & Milieuraad Kalmthout
Alle activiteiten