naar inhoud

De bib nodigt uit … Geert De Weyer over 'De vrouw in de strip'

Ook wie niet zo van strips houdt, zal grote ogen opzetten! Van 'waarom enkel lelijke vrouwen in strips mochten verschijnen', tot 'waarom Peyo ruzie met zijn vrouw kreeg toen hij de smurfen in het leven riep', 'waarom in Vlaanderen de evolutie helemaal anders verliep dan in de rest van België', 'waarom er zo veel lesbiennes opduiken in 'mannenstrips' en waarom vrouwen uiteindelijk net he...

Wanneer

  • 19 april ’23 (wo)
    van 19.30 u tot 21.00 u

Info

Ook wie niet zo van strips houdt, zal grote ogen opzetten!
Van 'waarom enkel lelijke vrouwen in strips mochten verschijnen', tot 'waarom Peyo ruzie met zijn vrouw kreeg toen hij de smurfen in het leven riep', 'waarom in Vlaanderen de evolutie helemaal anders verliep dan in de rest van België', 'waarom er zo veel lesbiennes opduiken in 'mannenstrips' en waarom vrouwen uiteindelijk net het uithangbord werden van strips om pas in de jaren negentig een respectabele status te krijgen'.
Striprecensent Geert De Weyer is niet alleen een gepassioneerd stripliefhebber, maar ook een autoriteit op het vlak van alles wat met strips te maken heeft. Hij werkt(e) voor o.a. Humo, De Morgen, De Standaard, De Tijd en schreef verschillende boeken. Gewapend met zijn vakkennis en vooral z'n ongebreidelde enthousiasme, maakt hij deze lezing tot een heel boeiende ervaring.


Waar

naam
Bibliotheek Essen
adres
Stationsstraat 23
2910 Essen

Prijs

Gratis (Kansentarief met UiTPAS Van Polder tot Kempen - 0,00 euro)

Organisatie

naam
Openbare Bibliotheek Essen
Alle activiteiten