naar inhoud

Lezing Riadh Bahri | Uit de kast, in de kast.

UIT DE KAST. IN DE KAST. Uit de kast komen is voor velen niet makkelijk. Maar wanneer je de stap toch hebt gezet, blijk je er als LGBTQ+'er vaak weer in te moeten kruipen. In september 2021 werd Riadh Bahri het slachtoffer van gewelddadige homohaat in Brussel toen hij over straat wandelde. 'Wie homo is, moet niet één keer uit de kast komen, maar soms zelfs honderd keer, of zelfs de re...

Wanneer

  • 30 maart ’23 (do)
    van 20.00 u tot 23.59 u

Info

UIT DE KAST. IN DE KAST.

Uit de kast komen is voor velen niet makkelijk. Maar wanneer je de stap toch hebt gezet, blijk je er als LGBTQ+'er vaak weer in te moeten kruipen. In september 2021 werd Riadh Bahri het slachtoffer van gewelddadige homohaat in Brussel toen hij over straat wandelde. 'Wie homo is, moet niet één keer uit de kast komen, maar soms zelfs honderd keer, of zelfs de rest van je leven. En het blijkt nog moeilijker om eruit te blijven. Want je wilt toch niemand lastigvallen met jouw "anders" zijn?'

Tijdens deze lezing getuigt Riadh Bahri over hoe hij zich voortdurend aanpast aan wat op zijn minst een deel van de samenleving van hem lijkt te verwachten. Hij beschrijft hoe hij zijn seksuele geaardheid niet uitspreekt of ze verbergt, afhankelijk van de mensen rondom hem. Want na de uitzonderlijke gevallen van homohaat volgt er doorgaans 24 uur (socialemedia-)woede. De vaak onbewuste opmerkingen tegenover LGBTQ+'ers krijgen zelden of nooit aandacht. Maar het zijn net die kleine opmerkingen die zijn gedrag beïnvloeden.

RIADH BAHRI

Riadh Bahri is journalist, presentator en journaalanker bij VRT. Zijn energieke persoonlijkheid spreekt een breed publiek aan. In het populaire tv-programma "De Slimste Mens ter Wereld" ontpopte hij zich tot een gevatte en scherpzinnige kandidaat.

In 2015 bracht hij zijn eerste boek uit: "Depressief? Loser! Over keihard vallen en weer opstaan." Daarin vertelt hij over zijn eigen worsteling met depressie en deelt hij de verhalen van andere Vlaamse jongeren. In 2022 rolde zijn tweede boek van de pers “Uit de kast. In de kast.” Zijn persoonlijk verhaal over coming out, inclusiviteit en de moed om "anders" te durven zijn.

Naast zijn passie voor de luchtvaart en maatschappelijke thema's is Riadh Bahri een energieke presentator, moderator en gedreven keynotespreker.

Waar

naam
LDC 't Gasthuis Essen
adres
Nollekensstraat 5
2910 Essen

Prijs

€ 6,00 (Riadh Bahri - 6,00 euro, Kansentarief met UiTPAS Van Polder tot Kempen - 1,2 euro)

Organisatie

naam
Vrijetijdsbalie Essen
Alle activiteiten