naar inhoud

Anandance (Yoga + Ecstatic Dance)

Anandance is een combinatie van circling, hatha yoga opwarming, ecstatic dance en meditatie/relaxatie. Al sinds zijn jeugd was Atmapriya gefascineerd door muziek en dansen en werd hij dan ook dj tijdens zijn studententijd en toerde al snel door België en Europa. In 2012 kwam hij voor het eerst in contact met 'Ecstatic Dance', een vrije vorm van dansen op blote voeten en in stilte. Atmapr...

Wanneer

  • 27 januari ’23 (vr)
    van 19.00 u tot 22.00 u

Info

Anandance is een combinatie van circling, hatha yoga opwarming, ecstatic dance en meditatie/relaxatie.
Al sinds zijn jeugd was Atmapriya gefascineerd door muziek en dansen en werd hij dan ook dj tijdens zijn studententijd en toerde al snel door België en Europa.
In 2012 kwam hij voor het eerst in contact met 'Ecstatic Dance', een vrije vorm van dansen op blote voeten en in stilte. Atmapriya besefte meteen wat voor diepe transformatie er hier kan gebeuren en wat voor een leuke dynamische manier van mediteren dit was, zeer geschikt voor mensen die vb. stilzitten erg uitdagend vinden.
Na een reeks dansen te doen en te helpen organiseren zowel in Australië als in België, besliste Atmapriya in 2016 om een cursus aan te vangen voor facilitator en host van 'Ecstatic Dance Evolution' en in de navolging daarvan hoste hij tien dansavonden in Antwerpen voor een vzw.
Na verschillende soorten concepten en dansen te hebben ervaren leek het hem ideaal om zijn yoga en meditatie kennis en ervaring te integreren in een eigen dansconcept.
Om echt diep in het lichaam te zakken voor de dans openen we met een korte hatha yoga sessie en om de beweging van de dans echt te integreren, ronden we af met een diepe relaxatie / meditatie.
Om een idee te krijgen van het soort muziek waar we op dansen kan je zijn dj sets beluisteren op mixcloud:
https://www.mixcloud.com/ATMAPRIYA/

PRAKTISCH

Draag comfortabele kledij. (We dansen op blote voeten indien mogelijk.)

Boekingen: ecovilla.essen@gmail.com

Waar

naam
EcoVilla Essen
adres
Wildertse Duintjes 1
2910 Essen

Prijs

€ 30,00 (Leden - 20,00 euro, Lidkaart 2023 - 35,00 euro)

Organisatie

naam
GEM!vzw
tel.
+32489651089
e-mail
gemvzw@gmail.com
Alle activiteiten