naar inhoud

De Drankduivel

Ben je een ouder van een opgroeiende tiener? Maak je je zorgen over alcohol in onze samenleving en in het bijzonder in het verkeer? Vzw Kobie nodigt je graag uit op de 300ste voorstelling van De Drankduivel, een educatieve theatermonoloog van Essenaar Christophe Francken. Hoewel alcohol veel negatieve effecten heeft is het overal aanwezig in de samenleving. Naast de schadelijke gevolg...

Wanneer

  • 21 januari ’23 (za)
    van 20.00 u tot 23.59 u

Info

Ben je een ouder van een opgroeiende tiener? Maak je je zorgen over alcohol in onze samenleving en in het bijzonder in het verkeer? Vzw Kobie nodigt je graag uit op de 300ste voorstelling van De Drankduivel, een educatieve theatermonoloog van Essenaar Christophe Francken.

Hoewel alcohol veel negatieve effecten heeft is het overal aanwezig in de samenleving. Naast de schadelijke gevolgen voor het lichaam kan iemand die veel drinkt steeds moeilijker functioneren in de maatschappij.

Ook mensen uit de omgeving van een verslaafde lopen schade op door het drinkgedrag van de ander. Denk aan geweld, verkeersongelukken en kinderen die opgroeien in een onveilige omgeving.

Zonder het betweterige vingertje op te heffen toont De Drankduivel de gevaren van alcohol en de gevolgen ervan op het gezin en in het verkeer.

Christophe Francken laat toeschouwers hun eigen drankgebruik en weerbaarheid in vraag stellen via zijn spel, interactie met het publiek en samenwerking met ervaringsdragers van Project Jongeren.

Na de voorstelling is er gelegenheid tot ontmoeting, diepgaander gesprek en sensibilisering met de vrijwilligers van Project Jongeren. Deze mensen brengen hun expertise mee vanuit hun nabesprekingen bij de schoolvoorstellingen en AA, Al-Anon en de Verslavingskoepel Kempen vzw.

Waar

naam
GC zaal Rex
adres
Spoorwegstraat 11
2910 Essen

Prijs

€ 6,00 (Drankduivel Kassa - 6,00 euro, Kansentarief met UiTPAS Van Polder tot Kempen - 1,2 euro)

Organisatie

naam
Vrijetijdsbalie Essen
Alle activiteiten