naar inhoud

Het Insectenlabo

Het insectenlabo vertelt je een verhaal rond insecten. Niet zomaar insecten, maar deze die je vaak in een museumcollectie kan terugvinden. Deze beestjes worden op een originele en interactieve manier aan je voorgesteld. Denk hierbij aan unieke, handgemaakte illustraties, kijkvensters en vergrootglazen. Alle middelen worden ingezet om jou in deze vaak verborgen wereld onder te dompelen. ...

Wanneer

 • maandag
  van 10u. tot 16.30u.
  dinsdag
  van 10u. tot 16.30u.
  woensdag
  van 10u. tot 16.30u.
  donderdag
  van 10u. tot 16.30u.
  vrijdag
  van 10u. tot 16.30u.
  zaterdag
  van 13u. tot 17u.
  zondag
  van 13u. tot 17u.

Info

Het insectenlabo vertelt je een verhaal rond insecten. Niet zomaar insecten, maar deze die je vaak in een museumcollectie kan terugvinden. Deze beestjes worden op een originele en interactieve manier aan je voorgesteld. Denk hierbij aan unieke, handgemaakte illustraties, kijkvensters en vergrootglazen. Alle middelen worden ingezet om jou in deze vaak verborgen wereld onder te dompelen.
?
Wanneer je door één van de kijkvenster tuurt zie je diverse collectiestukken staan, waaronder een omnibus, een gevangeniswagen en een sjees. Wat je op het eerste zicht niet ziet, is dat er onder het houtoppervlak van deze voertuigen lange gangen worden 'gegraven'. Een kleine larve is hier de oorzaak van en luistert naar de naam 'memel', 'houtworm', 'meubelkever', 'kleine klopkever' of simpelweg 'Anobium punctatum'.

Maar dat is niet alles...
De rustige vreetpartijen van de Anobium punctatum worden abrupt verstoord en wel door de Spathius exarator. Deze kleine sluipwesp is dé natuurlijke vijand nummer 1 van de Anobium punctatum en pakt de veelvraat dan ook hardhandig aan.

Hoe deze veldslag gestreden wordt, kom je te weten in 'Het Insectenlabo'. Ook andere insecten laten zich dan graag aan je zien...

Waar

naam
Karrenmuseum
adres
Moerkantsebaan 52
2910 Essen

Prijs

€ 3,00 (museumpassmusées - 0,00 euro)

Contact

Telefoon
036671142
e-mail
info@karrenmuseum.be
website
http://www.karrenmuseum.be

Organisatie

naam
Karrenmuseum Essen
Alle activiteiten