naar inhoud

boekvoorstelling: "DES DUIVELS" naar de roots van de populaire muziek

Deze informatie is niet meer actueel!
Waar gedanst wordt, daar worden de mannen bedwelmd en vinden de vrouwen hun ondergang.' In de jaren 1930 waarschuwden vrome pastoors voor de tuchteloosheid van de Amerikaanse amusementscultuur omdat die een gevaar vormde voor de maatschappelijke orde en vooral voor de opgroeiende jeugd. Maar geen Bob Dylan, geen Stones, geen hiphop, geen Taylor Swift zonder Mississippi Fred McDowell, King ...

Wanneer

  • 29 oktober ’20 (do)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Info

Waar gedanst wordt, daar worden de mannen bedwelmd en vinden de vrouwen hun ondergang.' In de jaren 1930 waarschuwden vrome pastoors voor de tuchteloosheid van de Amerikaanse amusementscultuur omdat die een gevaar vormde voor de maatschappelijke orde en vooral voor de opgroeiende jeugd. Maar geen Bob Dylan, geen Stones, geen hiphop, geen Taylor Swift zonder Mississippi Fred McDowell, King Oliver of Dock Boggs. U onbekend?
Zomer 2018 trok Maarten Schuermans samen met muzikanten Bjorn Eriksson en Alain Rylant naar het diepe zuiden van de VS. Op zoek naar de roots van wat we vandaag popmuziek noemen: blues, cajun, country, hillbilly, folk, jazz... Een bedevaart naar de katoenvelden waar de religieuze gospelmuziek ontstond, naar de kroegen en bordelen van het verderf. Van Atlanta en de Appalachen langs Nashville, Memphis en New Orleans tot Austin in Texas.
Een boek om te beluisteren. Lezen mag ook.'
Maarten Schuermans vertelt met het boek in de hand over deze reis. Hij brengt zijn diascherm mee om de juiste sfeerbeelden te tonen en zijn platenspeler om de juiste muzikale ondersteuning te bieden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

naam
Tatteljee
adres
Sint Antoniusplein 1
2910 Essen

Prijs

€ 10,00 (Basistarief: 10,00 €)

Organisatie

naam
vzw Tatteljee
Alle activiteiten