naar inhoud

Eerste G-café van Essen

Deze informatie is niet meer actueel!
Voor het eerst in onze gemeente kunnen ouders van kinderen met een beperking hun kennis en ervaringen delen in een G-café. Net zoals het dementiecafé moet het een plek worden waar je terecht kan met vragen, twijfels of goede raad. Het café maakt deel uit van een reeks G-initiatieven die in onze gemeente groeiende zijn.

Wanneer

  • 23 oktober ’19 (wo)
    van 19.30 u

Info

Tijdens de eerste editie van het G-café verklaren verschillende instanties wat zij kunnen betekenen voor mensen met een beperking. Je komt te weten hoe het gemeentebestuur jou kan ondersteunen en de mutualiteiten geven een overzicht van hun aanbod. De initatiefnemers van de Facebookgroep ‘Ouders van G-café Essen’ voeren het woord. Zij zijn de drijvende kracht achter het café. Je krijgt alle informatie kort en bondig mee en dan is er alle tijd om elkaar beter te leren kennen en praktische vragen te stellen.

Facebookgroep ‘Ouders van G-café Essen’

Heel wat instanties en instellingen in Essen zijn bezig om het leven van mensen met een beperking zo comfortabel mogelijk te maken. De gemeente bracht hen het afgelopen jaar bijeen in een G-overleg om zo kennis te vergaren. Uit dit overleg werd duidelijk dat ouders van kinderen met een beperking de nood hebben elkaar te ontmoeten. Samen hebben ze veel kennis en kunnen ze elkaar helpen. Daaruit ontstond de facebookgroep ‘Ouders van G-café Essen’. Het zijn de ouders die de groep beheren en informatie posten. Dat gaat van tips, leuke uitstapjes en goede adressen om te ontspannen tot praktische informatie.

Afspraak in het lokaal dienstencentrum

Het G-café vindt een drietal keer per jaar plaats. De eerste editie is op woensdag 23 oktober om 19.30 uur in het Lokaal Dienstencentrum. Krijg jij met dit thema te maken? Kom dan zeker naar het eerste G-café. We kijken er naar uit jullie te ontmoeten.


 

Waar

naam
't Gasthuis, Lokaal dienstencentrum
adres
Nollekensstraat 5
2910 Essen

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
Gemeentebestuur Essen
Alle activiteiten