naar inhoud

75 jaar vrijheid | Feest- en herdenkingsweekend

In 2019 gaan we 75 jaar terug in de tijd. In oktober 1944 bevrijdden Canadese en Britse troepen ons van de Duitse bezetter. 75 jaar later wil het gemeentebestuur, de plaatselijke KNSB, vzw Kobie en de werkgroep alle inwoners terug meenemen in de geschiedenis. Een gelegenheid om te feesten maar evengoed voor bezinning. Op vrijdagavond en zaterdagvoormiddag vinden verschillende plechtigheden ...

Wanneer

  • 19 oktober ’19 (za)
    van 13.00 u tot 18.00 u

Info

In 2019 gaan we 75 jaar terug in de tijd. In oktober 1944 bevrijdden Canadese en Britse troepen ons van de Duitse bezetter.

75 jaar later wil het gemeentebestuur, de plaatselijke KNSB, vzw Kobie en de werkgroep alle inwoners terug meenemen in de geschiedenis. Een gelegenheid om te feesten maar evengoed voor bezinning.

Op vrijdagavond en zaterdagvoormiddag vinden verschillende plechtigheden plaats. Ondertussen krijgt het domein van het Karrenmuseum een flinke metamorfose tot een heus kamp.

Op zaterdag kan je er kennismaken met de tijd van toen. Verschillende re-enactmentgroepen brengen het
gevoel van 75 jaar geleden weer terug. Ze stellen hun materieel op en geven demonstraties. Dat alles overgoten met een mooi aanbod van swingende muziek uit de oorlogsjaren.

Oproep!
Maak het plaatje mee compleet en kleed je bij het bezoeken van het Karrenmuseum zoals in de jaren '40.

 

Waar

naam
Karrenmuseum
adres
Moerkantsebaan 52
2910 Essen

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Contact

Telefoon
03 670 01 56
e-mail
vrijetijd@essen.be
website
http://www.essen.be/kobie

Organisatie

naam
vzw Kobie
Alle activiteiten