naar inhoud

Archeologiedagen | Waan je een echte archeoloog in Essen

Deze informatie is niet meer actueel!
Een groep Romeinen strijkt neer in het park. Ze zijn uitgerust en gekleed zoals ze ruim 2000 jaar geleden voor het eerst deze gebieden in Gallië hebben bezet. De groep stelt een heus Romeins militair kamp op, waar je driloefeningen en het gewone dagelijkse leven kan bekijken. Je krijgt de kans een religieuze ceremonie mee te maken, een didactische stand te bekijken of boogschieten en ...

Wanneer

  • 15 juni ’19 (za)
    van 10.00 u
  • 16 juni ’19 (zo)
    van 00.00 u tot 17.00 u

Info

Een groep Romeinen strijkt neer in het park. Ze zijn uitgerust en gekleed zoals ze ruim 2000 jaar geleden voor het eerst deze gebieden in Gallië hebben bezet.

De groep stelt een heus Romeins militair kamp op, waar je driloefeningen en het gewone dagelijkse leven kan bekijken. Je krijgt de kans een religieuze ceremonie mee te maken, een didactische stand te bekijken of boogschieten en speerwerpen te beoefenen. De bezoekers maken kennis met een Romeinse schoenmaker, mandenvlechter, smid en een kleermaker.

Bovendien kan je zelf op zoek naar bewijsstukken uit het verleden. Ga aan de slag met een metaaldetector, borstels en andere attributen. Je waant je een échte archeoloog.

Tegelijkertijd zal de werkgroep archeologie zijn vondsten tonen aan het grote publiek.

Dit is een toffe gezinsactiviteit met een fris heemkundig tintje.

Dit is een samenwerking tussen Heemkundige Kring Essen en vzw Kobie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

naam
Park Oude Pastorij
adres
Essendonk 3
2910 Essen

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Contact

Telefoon
03 670 01 56
e-mail
vrijetijd@essen.be

Organisatie

naam
Koninklijke Heemkundige Kring Essen
Alle activiteiten