naar inhoud

Week van de valpreventie

Deze informatie is niet meer actueel!
Van 22 tot en met 26 april is er de week van de valpreventie in LDC 't Gasthuis. De beste manier om vallen te voorkomen is bewegen! Daarom zijn er die week heel wat activiteiten gepland om senioren te doen bewegen.

Wanneer

 • 22 april ’19 (ma)
  -
  26 april ’19 (vr)

Info

Laat angst om te vallen je leven niet bepalen!

Het gebeurt helaas veel te veel! Iemand van onze bezoekers loopt een week met een blauwe neus of een paar blauwe ogen rond. Hebben deze mensen een boksmatch gespeeld of hebben zij gevochten? Helemaal niet! Meestal gaat het over een ongelukkige val met weinig lichamelijke schade.

Maar soms loopt het minder goed af. Niet zelden horen we verhalen van valpartijen met breuken, met ziekenhuisopname, een operatie erbij, gevolgd door een revalidatie… Dat is allemaal heel pijnlijk en ingrijpend, je bent zo enkele maanden buiten strijd.

Hoe kunnen we valpartijen bij senioren voorkomen? Voorzichtig zijn? Jawel, dat ook. Maar voorkomen is beter dan genezen. Specialisten zijn het erover eens: fitte mensen die voldoende lichaamsbeweging hebben, vallen minder. Moet je daarom een marathonloper zijn? Helemaal niet. Op regelmatige basis een beetje bewegen doet wonderen.

LDC ‘t Gasthuis gaat tijdens de Week van de Valpreventie nog meer haar aanbod om te bewegen in de kijker zetten en mensen aansporen om deel te nemen:

 • Maandag 22 april
  9.30 uur : yoga in zaal Muzarto, Kerkstraat 3
  13.30 uur: volksspelen in ‘t Gasthuis
 • Dinsdag 23 april
  13.30 uur: line dance in ‘t Gasthuis

 • Woensdag 24 april 
  10.00 uur: biljartles in ‘t Gasthuis (op afspraak)
  11.30 uur : vertrek zwemgroep - vooraf aanmelden in ‘t Gasthuis
  13.30 uur: petanque of boccia in ‘t Gasthuis

 • Donderdag 25 april 
  9.30 uur: Sporteldag in sportpark Hemelrijk, Moerkantsebaan 34

SPORTELTOER  ANTWERPSE KEMPEN. SPORTELDAG TE ESSEN

Tijdens de sporteldagen wordt een ruim aanbod van gekende en nieuwe sporten aangeboden waarbij bewegen op je eigen tempo centraal staat.  In april is er een sporteldag in Essen!

Vooraf inschrijven is verplicht via de gemeentelijke sportdienst: 03 670 01 45
of per e-mail: sport@essen.be 

 • Vrijdag 26 april 
  10.30 uur: Stoelturnen in ‘t Gasthuis
  13.30 uur: gezonde wandelingen met Okra Centrum; bijeenkomen aan ‘t Gasthuis
  13:30 uur:  LOVE TO MOVE  met “move en drums”. Ritmisch, muzikaal, beweeglijk en goed voor de conditie. Een workout om - op eigen niveau - te drummen. Move en drum is vooral leuk vanwege de funfactor. Deze sport is niet erg vermoeiend, maar toch worden alle spieren in het lichaam getraind. Je wordt fitter en vrolijker, genoeg redenen dus om deze initiatie uit te proberen.

Waar

naam
't Gasthuis, Lokaal dienstencentrum
adres
Nollekensstraat 5
2910 Essen

Prijs

Gratis

Contact

Telefoon
03 663 69 04
e-mail
gasthuis@ocmw.essen.be

Organisatie

naam
Gemeentebestuur Essen
Alle activiteiten