naar inhoud

Voeding bij Chronische nierinsufficiëntie (CNI)

Deze informatie is niet meer actueel!
Door welvaartsziekten zoals obesitas en type 2-diabetes zal het aantal mensen met nierproblemen in de toekomst nog gevoelig stijgen. Ook het aantal gevallen van chronische nierziekte zal de komende jaren naar schatting met 17 procent toenemen. Door vroege screening en een gezonde levensstijl al van jongs af aan kan je veel ongewenste schade aan de nieren voorkomen. Gaat de nierfunctie toch ...

Wanneer

  • 12 februari ’19 (di)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Info

Door welvaartsziekten zoals obesitas en type 2-diabetes zal het aantal mensen met nierproblemen in de toekomst nog gevoelig stijgen. Ook het aantal gevallen van chronische nierziekte zal de komende jaren naar schatting met 17 procent toenemen. Door vroege screening en een gezonde levensstijl al van jongs af aan kan je veel ongewenste schade aan de nieren voorkomen. Gaat de nierfunctie toch blijvend achteruit, dan spreken we van Chronische nierinsufficiëntie.
De belangrijkste functie van onze nieren, is het uitscheiden van afvalstoffen, die met de urine worden uitgeplast. Als uw nieren minder goed werken worden afvalstoffen niet volledig uitgeplast en blijven ze in het bloed achter. Dit kan tot veel klachten leiden.
Door het aanpassen van uw voeding kunt u de aanmaak van afvalstoffen beperken. Ook kan een dieet in sommige gevallen de achteruitgang van de werking van de nieren vertragen.
Op deze avond wordt er door Lieve Snoeckx zowel aandacht besteed aan de preventie van CNI als aan het behandelingsonderdeel Voeding.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

naam
GC de Oude Pastorij
adres
Essendonk 3
2910 Essen

Prijs

€ 10,00 (Basistarief: 10,00 €; Femma-leden: 8,00 €)

Contact

Telefoon
03 667 26 48

Organisatie

naam
Femma Essen Centrum O.L.Vrouw
Alle activiteiten