naar inhoud

Nacht van de Geschiedenis: "De Vrijmetselarij" door Jean Paul Van Bendegem

Deze informatie is niet meer actueel!
Vrijdag 15 maart om 20.00 u. in G.C. De Oude Pastorij Nacht van de Geschiedenis Lezing over de vrijmetselarij door Prof. Dr. Jean Paul Van Bendegem "In deze lezing is het de bedoeling om eenvoudigweg het curieuze fenomeen toe te lichten van de vrijmetselarij. Iedereen kent het en niemand weet goed wat het is. De lezing bestaat uit vijf deeltjes: welke literatuur is beschikbaar, wat zijn de ...

Wanneer

  • 15 maart ’19 (vr)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Info

Vrijdag 15 maart om 20.00 u. in G.C. De Oude Pastorij
Nacht van de Geschiedenis
Lezing over de vrijmetselarij
door Prof. Dr. Jean Paul Van Bendegem


"In deze lezing is het de bedoeling om eenvoudigweg het curieuze fenomeen toe te lichten van de vrijmetselarij. Iedereen kent het en niemand weet goed wat het is. De lezing bestaat uit vijf deeltjes: welke literatuur is beschikbaar, wat zijn de historische wortels, wat is de situatie in België-Vlaanderen toen en vandaag, wat gebeurt er eigenlijk binnen die beschermde muren en waarom ben ik na vijfendertig jaar nog steeds trots en blij een vrijmetselaar te zijn? Het wordt dus geen verhaal van een buitenstaander maar wel van iemand die zeer betrokken is. Voldoende tijd voor vragen wordt voorzien want die zijn doorgaans talrijk."

Jean Paul Van Bendegem (°1953) is licentiaat in de wiskunde en doctor in de wijsbegeerte. Momenteel werkt hij deeltijds als buitengewoon hoogleraar aan de VUB en de RUG en is hij tevens directeur van het Centrum voor Logica en Wetenschapsfilosofie. Hij is ook ere-voorzitter van SKEPP, Studiekring voor de Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale.
Van zijn hand verschenen o.a. de volgende boeken:
“Over wat ik nog wil schrijven”, “Hamlet en entropie”, “De vrolijke atheïst”, “Elke drie seconden” en onlangs verscheen “Verdwaalde stad – Filosoferen langs straten en pleinen”.
Zijn interesse voor de problematiek van de relaties tussen wetenschappen en religieuze opvattingen wordt helemaal ontrafeld in “Tot in der eindigheid. Over wetenschap, New-Age en religie”

Bijdrage: 8 euro, leden Davidsfonds: 6 euro

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

naam
Park Oude Pastorij
adres
Essendonk 3
2910 Essen

Prijs

€ 8,00 (Basistarief: 8,00 €; leden Df: 6,00 €)

Organisatie

naam
Davidsfonds Essen
Alle activiteiten