naar inhoud

Lezing: De kunstschilder René Magritte door Eric Rinckhout

Deze informatie is niet meer actueel!
Vrijdag 22 februari om 20.00 u. in G.C. De Oude Pastorij Lezing door Eric Rinckhout over de kunstschilder René Magritte Vorig jaar was Eric Rinckhout bij ons te gast met zijn lezing over Jozef Van Ruyssevelt. Dat smaakte naar meer en we maakte direct een afspraak voor dit jaar. Schrijver en kunstjournalist Eric Rinckhout (°1956) is freelance journalist en schrijver met een voorkeur voor ...

Wanneer

  • 22 februari ’19 (vr)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Info

Vrijdag 22 februari om 20.00 u. in G.C. De Oude Pastorij
Lezing door Eric Rinckhout over de kunstschilder René Magritte

Vorig jaar was Eric Rinckhout bij ons te gast met zijn lezing over Jozef Van Ruyssevelt. Dat smaakte naar meer en we maakte direct een afspraak voor dit jaar.
Schrijver en kunstjournalist Eric Rinckhout (°1956) is freelance journalist en schrijver met een voorkeur voor beeldende kunst en literatuur. Lange tijd was hij cultuurredacteur van De Morgen. In 2017 schreef hij het boek 'Magritte ontsluierd, een biografie in 50 beelden en uitgegeven bij Manteau. Hij dringt door in de geheime wereld van René Magritte en ontsluiert de bekentenissen in zijn oeuvre. Samen bieden de vijftig zorgvuldig geselecteerde werken een chronologisch overzicht van Magrittes oeuvre en zijn verschillende stijlperiodes. Een mengeling van iconische, wereldberoemde schilderijen en minder bekend maar daarom niet minder verbazend werk van de surrealistische grootmeester.
Tijdens deze lezing gaat Eric Rinckhout dieper in op het leven en werk van René Magritte en illustreert hij zijn lezing met een overvloed aan beeldmateriaal. Ook het reclamewerk van Magritte komt aan bod plus werk van zijn tijdgenoten. Rinckhout staat ook stil bij de invloed die Magritte had en nog altijd heeft op schilderkunst, design, logo's, muziek en film. En hij bekijkt ook de hoge prijzen die de schilderijen van René Magritte halen op de internationale veilingmarkt.
Wie is René Magritte? De meeste bekende surrealistische schilder van België, overleden in 1967. Zijn 50 ste sterfdag werd herdacht met het Magritte-jaar in 2017 en met evenementen en tentoonstellingen, zelfs tot in San Francisco. Het verdere antwoord op deze vraag en veel meer zal Eric Rinckhout ons geven. Dat belooft een boeiende avond te worden.

Bijdrage: 7 euro, leden Davidsfonds: 5 euro

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

naam
Park Oude Pastorij
adres
Essendonk 3
2910 Essen

Prijs

€ 7,00 (Basistarief: 7,00 €; Leden Davidsfonds: 5,00 €)

Organisatie

naam
Davidsfonds Essen
Alle activiteiten