naar inhoud

Expo | 100 jaar vluchtoord Uden

Deze informatie is niet meer actueel!
Vele duizenden Belgen vluchtten voor de gruwelen van WOI naar Nederland. Onder hen ook Essenaren. De toenmalige gemeenteraad van Uden in Noord-Brabant besloot om 35 hectare heideterrein in bruikleen te geven aan de Nederlandse regering voor de bouw van een vluchtoord. In een mum van tijd stampten ze een volledig houten barakkendorp voor 10 000 vluchtelingen uit de grond. Het vluchtoord werd ...

Wanneer

  • 10 november ’18 (za)
    van 11.00 u tot 17.00 u
  • 11 november ’18 (zo)
    van 11.00 u tot 17.00 u

Info

Vele duizenden Belgen vluchtten voor de gruwelen van WOI naar Nederland. Onder hen ook Essenaren. De toenmalige gemeenteraad van Uden in Noord-Brabant besloot om 35 hectare heideterrein in bruikleen te geven aan de Nederlandse regering voor de bouw van een vluchtoord.

In een mum van tijd stampten ze een volledig houten barakkendorp voor 10 000 vluchtelingen uit de grond. Het vluchtoord werd een zelfstandig dorp met een eigen bestuur, winkels, onderwijs…

Via maquettes van de woongebouwen, gebruiksvoorwerpen, video's en tal van foto's geeft deze expo een indrukwekkend beeld van het dagelijks leven in het kamp.

Deze tentoonstelling is een samenwerking tussen Heemkundige Kring Essen, KNSB Essen, Vluchtoord Ude, WZC Sint-Michaël en gemeente Essen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

naam
Sint-Michaël
adres
Moerkantsebaan 81 Essen
2910 Essen

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Organisatie

naam
Gemeentebestuur Essen
Alle activiteiten