naar inhoud

Sessie 4 - Veerkrachtige Dorpen - Heuvelplein Essen

Deze informatie is niet meer actueel!
In mei wordt het Heuvelplein een maand verkeersvrij gemaakt bij wijze van experiment. Tijdens deze sessie maken we praktische afspraken over de invulling van het plein in de periode mei.

Wanneer

  • 19 maart ’19 (di)
    van 19.30 u tot 21.30 u

Info

Heb jij ook het gevoel dat het Heuvelplein een opfrisbeurt nodig heeft? Dat het nog meer een plek kan worden voor ontmoeting? Dat er wat meer leven in de brouwerij mag komen? Doe dan mee met het project Veerkrachtige Dorpen, waarbij we toewerken naar een gezamenlijk voorstel voor het Heuvelplein.

Dit project vloeit voort uit de vaststelling dat dorpen in Vlaanderen de laatste jaren continu aan het veranderen zijn. Er komen nieuwe mensen wonen, bijvoorbeeld. Of mensen werken, winkelen en besteden hun vrije tijd vaak elders. Dat heeft zijn impact op die dorpen. Dat zien we ook bij ons in Essen. Zo zijn er best wat winkels verdwenen, is het verkeer in het centrum drukker geworden, en kennen we elkaar ook niet allemaal meer. Deze veranderingen hoeven we niet te ondergaan, we kunnen als dorp de veerkracht tonen om die verandering mee de richting te geven die wij willen.

Sessie 4 - Invulling verkeersvrij Heuvelplein in mei

Richt mee het Heuvelplein in! In mei wordt het Heuvelplein een maand verkeersvrij gemaakt bij wijze van experiment. Tijdens deze sessie maken we praktische afspraken over de invulling van het plein in de periode mei.

Sessie 4: 19 maart, 19.30 uur
Slotmoment: 31 mei

Wat is volgens jou het 'hart' van Essen?

Op de website www.veerkrachtigedorpen.be vind je meer informatie over dit project. Je krijgt er ook de vraag wat volgens jou het 'hart' van Essen is. Je kan stemmen op verschillende locaties. Vervolgens kan je ook ideeën geven om het Heuvelplein of ons dorp beter te maken.

Het project “Veerkrachtige dorpen” wordt mee gefinancierd door Platteland Plus en is een samenwerking tussen Provincie Antwerpen, Gemeente Essen, RURANT vzw en het Innovatiesteunpunt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

naam
raadzaal gemeentehuis essen
adres
heuvelplein 23
2910 Essen

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Organisatie

naam
Provincie Antwerpen
Alle activiteiten