naar inhoud

Busuitstap Ieper

Deze informatie is niet meer actueel!
In de zomer van 2016 kon je in het verlaten zwembad een beeldje maken dat deel uit maakt van een grootse land-art-installatie die de herinnering aan WOI levendig houdt. Stap mee op de bus en breng een bezoek aan dit unieke project. Deze uitstap gaat door op zondag 2 september. De bus vertrekt op de parking van de Heuvelhal. Comingworldrememberme of kortweg CWXRM is de naam van de installatie, ...

Wanneer

  • 02 september ’18 (zo)
    van 09.00 u tot 21.00 u

Info

In de zomer van 2016 kon je in het verlaten zwembad een beeldje maken dat deel uit maakt van een grootse land-art-installatie die de herinnering aan WOI levendig houdt. Stap mee op de bus en breng een bezoek aan dit unieke project. Deze uitstap gaat door op zondag 2 september. De bus vertrekt op de parking van de Heuvelhal.

Comingworldrememberme of kortweg CWXRM is de naam van de installatie, een werk van kunstenaar Koen Vanmechelen, bestaat uit 600 000 beeldjes. Deze staan symbool voor de 600 000 slachtoffers van WOI op Belgische bodem. De beeldjes werden in het hele land gemaakt, ook in Essen. Meer dan 300 Essenaren maakten een speciale sculptuur tijdens Badstop.

De installatie is opgebouwd in provinciedomein De Palingbeek in Ieper. Op het programma staat het bezoek aan CWXRM en een vrij bezoek aan Ieper.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar

naam
Gemeentehuis
adres
Heuvelplein 23
2910 Essen

Prijs

€ 5,00 (Basistarief: 5,00 €)

Contact

Telefoon
03 670 01 56
Telefoon
vrijetijd@essen.be
website
http://www.essen.be/tickets

Organisatie

naam
Gemeentebestuur Essen
Alle activiteiten